На 102-му році життя помер колишній прем'єр-міністр Японії Накасоне

Поділитися
На 102-му році життя помер колишній прем'єр-міністр Японії Накасоне Ясухіро Накасоне був найстарішим політиком країни © Flickr/doraemon
У політика була, мабуть, найтриваліша кар'єра в історії країни

В Японії пішов з життя один з найстаріших політиків, кар'єра якого почалася ще в 1941 році.

Колишній прем'єр-міністр Японії Ясухіро Накасоне помер у віці 101 року. Про це в п'ятницю, 29 листопада, повідомило японське громадське телебачення.

Накасоне очолював японський уряд з 1982 по 1987 рік. Він також був депутатом ключової нижньої палати парламенту Японії протягом понад 50 років.

Його син Хирофумі Накасоне також є членом парламенту від правлячої Ліберально-демократичної партії, за роки політичної кар'єри він займав пости міністра освіти і міністра закордонних справ Японії.

Ясухіро Накасоне народився 27 травня 1918 року в невеликому містечку Такасакі (префектура Гумма). Він очолював список довгожителів серед діючих або колишніх глав держав. Тепер цей неофіційний титул перейшов до колишнього прем'єр-міністра Республіки Корея 100-річному Хен Син Джону, який займав прем'єрський пост з 1992 по 1993 рік.

Посольство України передало японській стороні ноту у зв'язку з участю представників так званої "ДНР" в Кубку світу з карате, проведеному організацією "Всесвітньою федерацією каратеномити" в Токіо 7-10 листопада.

Як повідомили в посольстві України в Японії, 12 листопада 2019 року в інформаційному просторі з'явилися повідомлення про участь представників так званої "ДНР" в "9-му кубку світу з карате", який проводився "Всесвітньою федерацією каратеномити".

Посольство України привернуло увагу МЗС Японії до зазначеного факту та передало японській стороні ноту з викладенням відповідної офіційної позиції української сторони.

"Посольство України поки що продовжує вживати заходів щодо з'ясування всіх обставин цієї події", - зазначили у відомстві.

У посольстві також підкреслили, що "Всесвітня федерація каратеномити" є приватною організацією, її напрямок карате є маловідомим як в Японії, так і в цілому в світі.

"З самого початку російської військової агресії проти України позиція Японії щодо безумовної підтримки суверенітету і територіальної цілісності нашої держави є послідовною і незмінною, і тому обнародованнные деякими ЗМІ спекуляції про можливу зміну цій позиції японського уряду не мають жодних підстав", - йдеться в повідомленні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі