На Кубі пройшли вибори - обрано президента республіки

Поділитися
На Кубі пройшли вибори - обрано президента республіки Кубинський народ не обирає президента - це роблять законодавці
Знову обраний президент був одним з 17 претендентів на цю посаду

На Кубі пройшли вибори президента. За підсумками виборів ним став Мігель Діас Канель.

"Національна асамблея народної влади (АНПП) вибрала в цей четвер, 10 жовтня, президентом Республіки Куба Мігеля Маріо Діаса Канеля Бермудеса, який буде займати пост президента країни до 2023 року", - йдеться у публікації Cubadebate.

На позачерговій сесії, законодавці проголосували за 59-річного Мігеля Діаса-Канеля, який раніше очолював Раду міністрів республіки, та був одним з 17 кандидатів на посаду.

Новообраний лідер має три місяці для призначення прем'єр-міністра на посаді глави Совета міністров, а також губернаторів для 15 провінційних країн.

Крім цього, віце-президентом республіки був призначений Сальвадор Вальдес.

Посада президента була введена за результатами референдуму, проведеного на Кубі в лютому 2019 року. У квітні 2019 року також була введена нова Конституція, яка передбачає поступову зміну структури влади держави.

Національна Асамблея народної влади Куби 19 квітня 2018 практично одноголосно проголосувала за призначення Мігеля Діаса Канеля головою Державної Ради. Його кандидатуру підтримали 603 з 604 депутатів кубинського парламенту.

Голова Комуністичної партії Куби Рауль Кастро пообіцяв покинути цей пост в 2021 році і передати його Діасу-Канелю.

З 2008 року головою Держради був Рауль Кастро, до цього більше 40 років цю посаду обіймав його старший брат Фідель. Голова Держради є одночасно главою кубинського уряду і верховним головнокомандувачем.

Лідер кубинської революції Фідель Кастро помер 25 листопада 2016 року у віці 90 років. За десять років до смерті він відійшов від політики і відмовився від державних і партійних посад за станом здоров'я.

Детальніше про Фіделя Кастро читайте в матеріалі Олекси Підлуцького "Фідель Кастро: остання надія комунізму" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Детальніше про Фіделя Кастро читайте в матеріалі Олекси Пидлуцкого "Фідель Кастро: остання надія комунізму" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі