На посольство Чехії в Москві скоєно напад

Поділитися
На посольство Чехії в Москві скоєно напад Із заявою також виступили в чеському Міністерстві закордонних справ © www.rusfact.ru
Ймовірною причиною нападу міг стати нещодавній демонтаж пам'ятника радянському маршалу Івану Конєву в Празі.

Чеське посольство в Москві заявило про напад групи осіб на його будівлю Повідомляється, що напад скоїла крайня ліва організація "Інша Росія". Її представники закидали будівлю посольства димовими шашками і вивісили транспарант з написом "Стоп фашизм", повідомляє Радіо Свобода.

У заяві посольства Чехії в Москві кажуть, що посольство "проводить і готово далі проводити відкриту дискусію на різні теми, включаючи тему "зупинки фашизму", однак можливих зацікавлених цією дискусією просить, щоб допоміжні засоби, такі як димові шашки, залишались вдома".

З заявою виступили також в чеському Міністерству закордонних справ.

"Чеська республіка протестує проти нападів на територію дипломатичної місії, яку приймаюча країна повинна охороняти. Офіційну ноту посольства Чехії в Москві направило сьогодні російському Міністерству закордонних справ. Ми очікуємо, що російські органи проведуть заходи, щоб в подальшому подібні інциденти не повторювалися", - йдеться в заяві чеського МЗС.

Раніше, Росія опирається скасуванню параду 9 травня на тлі рекордної кількості заражень – Rzeczpospolita. Навальний назвав підготовку до параду "живильним середовищем для коронавіруса" і "ідіотизмом" Шойгу.

Також ЄС відповів на заклик Росії зняти санкції для боротьби з коронавірусом. Санкції введені за агресію Росії в Україні (анексія Криму, війна на Донбасі) і Сирії, і втручання в американські вибори 2016 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі