На Шрі-Ланці підірвали автобус з військовими, постраждали 19 осіб

Поділитися
На Шрі-Ланці підірвали автобус з військовими, постраждали 19 осіб © Twitter/ Vajira Sumedha
З часів закінчення громадянської війни нападів на військових не було.

На Шрі-Ланці в результаті вибуху в пасажирському автобусі постраждали 19 осіб, у тому числі 12 військовослужбовців, повідомляє Reuters. Військові кажуть, що причина вибуху поки не встановлена, але підозрюють, що це може бути бомба або граната.

"У пасажирському автобусі стався вибух. На корпусі автобуса видно фрагменти. Ми підозрюємо, що це був вибух бомби. Проводиться розслідування", - повідомив агентству представник військових Суміт Атапатту.

За словами Атапатту, після вибуху в автобусі, постраждали сім армійців, п'ять чоловік з військово-повітряних сил і сім цивільних осіб, які перебували в автобусі. Він прямував до одного з головних військових центрів у місті Дияталава.

Видання зазначає, що після закінчення в 2009 році майже тридцятирічної громадянської війни на Шрі-Ланці цілеспрямованих нападів на військових ще не було.

Збройний конфлікт між центральним урядом Шрі-Ланки і воєнізованим рухом "Тигри звільнення Таміл Ілама" (домагалися створення незалежної тамільської держави на території Шрі-Ланки.) тривав майже 30 років, з 1983 по 2009 рік і забрав життя, щонайменше, 100 тисяч чоловік.

Раніше українська редакція видання Deutsche Welle повідомила про те, що на Шрі-Ланку обрушився шторм "Окхі", внаслідок якого почалася масштабна повінь. Зараз відомо про 26 загиблих. Серед них громадянин України, якого під час повені змило водою недалеко від туристичного міста Галле.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі