На виборах президента Північної Македонії переміг кандидат від правлячої партії — ЗМІ

Поділитися
На виборах президента Північної Македонії переміг кандидат від правлячої партії — ЗМІ Другий тур виборів відбувся напередодні © prm.ua
За Стево Пендаровськи проголосували понад 50% виборців.

На президентських виборах в Північної Македонії переміг Стево Пендаровськи, який балотувався як кандидат від правлячої партії "Соціал-демократичний союз", передає Bloomberg. Державна виборча комісія підрахувала вже 99% голосів.

"Результати президентських виборів означають гарантований шлях для всіх нас - народу, сімей, країни - в співтовариство НАТО і Європейського союзу, до яких ми належимо", - заявив Пендаровськи після оголошення про свою перемогу.

Згідно з даними виборчкому, за Пендаровськи проголосували 52% виборців. Його опонентку від опозиційної партії "ВМПО-ДПМНЕ" Гордану Силяновськи-Давкову підтримали 45% громадян.

При цьому в Bloomberg зазначили, що президент Північної Македонії видає мандат на формування уряду і може ветувати закони, незважаючи на те, що відповідна посада в країні в основному носить церемоніальний характер. Це означає, що у президента є достатньо повноважень для полегшення або ускладнення процесів вибудовування більш тісних відносин між Північною Македонією та Європейським союзом.

Нагадаємо, перший тур виборів президента Північної Македонії відбувся 21 квітня, в якому брали участь три кандидати. Другий тур відбувся 5 травня. В цей день 3480 виборчих дільниць відкрилися для голосування по всій країні в 07:00 за місцевим часом. Проголосувати на цих виборах могли 1,8 мільйона македонців.

Явка в першому турі голосування становила 41,6%. У другому ж фахівці побоювалися, що на вибори прийде менше 40% виборців. У такому разі тимчасовим президентом мав стати спікер парламенту, і в країні довелося б провести нові вибори.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі