На виборчій дільниці в Каталонії відкрили стрілянину з пневматичної зброї

Поділитися
На виборчій дільниці в Каталонії відкрили стрілянину з пневматичної зброї Постраждали три члена Комітету захисту референдуму © Associated Press
Чотири людини отримали поранення в груди та шию.

В іспанському місті Манльєу в п'ятницю ввечері, 29 вересня, чотири людини отримали поранення внаслідок стрілянини з пневматичної зброї. Стрілянина сталася на території однієї з виборчих дільниць, підготовлених для проведення референдуму про незалежність Каталонії.

Як повідомляє видання La Vanguardia, невідомий відкрив стрілянину з пневматичної зброї кульками. Внаслідок інциденту щонайменше чотири людини отримали поранення в груди і шию. З постраждалих троє виявилися членами Комітету захисту референдуму.

Наголошується, що травмованим не знадобилася медична допомога. Постраждалі члени комітету подали скаргу до поліцейського відділку Женералітата (уряд Каталонії, - ред.).

Мер міста Манльєу Алекс Гаррідо Серра назвав напад "фашистської атакою". На своїй сторінці у Twitter він написав: "Вчора в Манльєу стався нещасний інцидент. Ми продовжимо мирний захист демократії і виборчих просторів".

Раніше повідомлялося про те, що прихильники каталонського референдуму захопили школи в Барселоні, у цих установах вони планують розмістити дільниці для голосування.

Читайте також: Референдум про незалежність Каталонії не відбудеться – кабмін Іспанії

Як відомо, у неділю в Каталонії повинен відбутися референдум про незалежність від Іспанії. Офіційний Мадрид обіцяє не допустити його проведення.

Раніше поліція Іспанії вилучила близько 2,5 млн бюлетенів, які були віддруковані для голосування на референдумі про незалежність Каталонії. Також конфісковано близько 4 млн конвертів.

Докладніше про референдум у Каталонії, плюси та мінуси відділення автономії від Іспанії читайте в статті Юлії Загоруйко "Чи відбудеться референдум у Каталонії?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Дивіться спецтему: Референдум у Каталонії
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі