"На захист свободи слова": Трамп підписав спеціальний "закон про соцмережі"

Поділитися
"На захист свободи слова": Трамп підписав спеціальний "закон про соцмережі" Дональд Трамп виконав свою обіцянку. © Facebook/Donald Trump
Президент США назвав соцмережі "купкою, яка хоче контролювати публічне та особисте листування".

Президент США Дональд Трамп підписав спеціальний "закон про соцмережі", який, як очікується, дасть владі більше можливостей для регулювання їхньої діяльності, повідомляє Білий дім.

Зокрема, після підписання закону, в США стане можливим подавати в суд на соціальні мережі, які раніше були захищені законом 1996 року, що гарантував захист сайтів, які створені і управляються всередині однієї компанії. Його також називали "26 слів, які створили інтернет".

"В країні, в якій давно цінується свобода вираження думок, ми не можемо дозволити обмеженій кількості онлайн-платформ піддавати сумніву думки, якими американці діляться в інтернеті", - йдеться в законі, пише CNN.

Під час підписання закону, Дональд Трамп повідомив, що своїм рішенням хоче "захистити свободу слова від однієї найважчих загроз в історії США".

Читайте також: Байден в труні: Трамп опублікував знаменитий відеомем з ганськими трупарями-танцівниками

"Маленька купка, що монополізувала всі соцмережі, хоче контролювати великий потік публічного та особистого листування в США. Вони вирішили, що можуть бути цензорами, редагувати і змінювати тексти, перевертати і ставити з ніг на голову інформацію, якою люди діляться в інтернеті", - заявив Трамп.

У законі також звинувачується компанія Google "за допомогу китайським владі" під час стеження за населенням, Twitter – у поширенні китайської пропаганди, а Facebook – у збагаченні на рекламі китайських товарів.

Також Трамп заявив, що, попри невдоволення діяльністю Twitter, не буде видаляти свій акаунт, оскільки він необхідний для спілкування з американським народом.

"Якби у нас справді були об'єктивні ЗМІ, я б зробив це швидко", - сказав він.

Трамп наголосив, що вважає Twitter не вільної платформою для вираження думки, а радше якимось редактором, "який просуває свою точку зору". Аналогічні претензії у нього до Google, Facebook і інших соціальних мереж.

На думку президента США, нині у соцмереж більше впливу на людей, ніж у ЗМІ.

Трамп знову пригрозив, що може вирішити взагалі закрити Twitter, однак визнав, що спочатку повинен проконсультуватися з юристами.

Нагадаємо, під деякими посадами президента США Дональда Трампа в Twitter з'явилася автоматичне маркування, що вказує на недостовірні відомості у повідомленнях. Пости Трампа стосувалися можливих фальсифікацій при голосуванні на виборах поштою.

Президент США відреагував на маркування Twitter повідомленням про те, що соціальна мережа придушує свободу слова.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі