Напередодні зустрічі Путіна і Трампа спецслужби перевірили та опечатали унітази

Поділитися
Напередодні зустрічі Путіна і Трампа спецслужби перевірили та опечатали унітази © стоп-кадр
Для забезпечення безпеки Трампа задіяні близько десяти тисяч осіб.

Напередодні зустрічі Трампа і Путіна в Гельсінкі посилили заходи безпеки. За словами фінського фахівця з безпеки, на заходах подібного рівня керівників держав страхують навіть від попадання в незручні ситуації, а на самому заході перевіряється безпека всього аж до туалетів та питної води.

Зокрема, як пише фінське видання Yle, служби безпеки контролюють процес приготування їжі. Зараз ніхто не пробує їжу на предмет наявності отрути, тому що це загрожує життя того, хто це робить, проте з їжі просто беруться проби. Проби беруться також з води, а високопоставленим особам пропонуються напої тільки з перевірених пляшок.

Також фахівці з безпеки розповідають, що нерідко запечатуються навіть унітази. Також охоронці перевіряють будь-які, навіть важкодоступні місця, куди можливо закласти отруту або вибухівку. Зазвичай президенти користуються одним, спеціально для них підготовленим туалетом. Вони також не заходять в приміщення, які не були заздалегідь перевірені службою безпеки.

Видання зазначає, що у Фінляндію з США прибуло більше тисячі "туристів"-працівників американських спецслужб , які перевіряють ситуацію в Гельсінкі і шукають можливі слабкі місця. Згідно з оцінками, в забезпеченні безпеки президента США задіяні майже десять тисяч осіб – і лише мала частина з них працює "на завданні". Більшість – це аналітики та інші фахівці, які займаються в основному офісною роботою.

Також у Фінляндії багатьох поліцейських викликали на час проведення зустрічі Трампа і Путіна з відпустки. Власних охоронців президентів, за даними Yle, в країну приїхало кілька сотень.

Що стосується незручних і безглуздих ситуацій, то главі держави не дають відкривати двері, щоб він випадково не став відкривати їх не в ту сторону. Намагаються не допустити того, щоб президент впав або оступився, а під час дощу не дають йому промокнути.

Нагадаємо, що в Гельсінкі розпочалася зустріч президента США Дональда Трампа і президента РФ Володимира Путіна. Після вітальної промови президенти усамітнилися для особистої розмови, який повинен тривати близько півтори години.

Всі новини на тему зустрічі президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна читайте у спецтемі "Зустріч у Гельсінкі: перші повноформатні переговори Путіна і Трампа".

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі