Напередодні зустрічі з Путіним Трамп заявив про "ворожість" Євросоюзу до США

Поділитися
Напередодні зустрічі з Путіним Трамп заявив про "ворожість" Євросоюзу до США Туск оперативно відреагував на заяву Трампа © EPA / OLIVIER HOSLET
Трамп незадоволений відповідними загороджувальними митами ЄС на американську продукцію.

Президент США Дональд Трамп у черговий раз розкритикував торговельну політику Європейського Союзу, заявивши про "ворожість" ЄС по відношенню до Сполучених Штатів у сфері міжнародної торгівлі, передає Reuters.

В інтерв'ю американському телеканалу CBS, яке вийшло в ефір 15 липня, напередодні зустрічі Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним у Гельсінкі, американський президент охарактеризував стан зовнішньоекономічних відносин Сполучених Штатів з Росією, Китаєм і Євросоюзом.

"Я вважаю, що ЄС – це недруг, судячи з того, як вони поводяться з нами в торгівлі", - заявив Трамп, висловивши невдоволення заходами Євросоюзу у відповідь на загороджувальні мита США на європейські сталь і алюміній.

Президент Європейської Ради Дональд Туск, у свою чергу, розкритикував цю заяву з використанням часто вживаного Трампом терміна "fake news" (фальшиві новини).

"Америка та США – найкращі друзі. Той, хто говорить, що ми недруги, поширює fake news", - написав Туск на своїй сторінці у Twitter увечері в неділю, 15 липня.

З 22 червня набули чинності мита Євросоюзу на деякі товари з США. Тим самим країни Європи відреагували на рішення президента США Дональда Трампа ввести мита на сталь і алюміній з Європи, Канади і Мексики.

В уряді Канади назвали американські тарифи на сталь і алюміній з ЄС, Мексики і Канади "образою для канадців". У відповідь Канада має намір встановити свої обмеження, імовірно на суму до $ 16,6 млрд.

Міністерство фінансів Китаю 15 червня оголосило про введення 25% мита на 659 найменувань товарів із США. Мито на 545 товарів на суму близько $ 34 млрд набуде чинності 6 липня, а дата набрання мита на інші товари буде оголошена пізніше.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі