Насіров може стати важливим свідком у справі про імпічмент Трампа – WSJ

Поділитися
Насіров може стати важливим свідком у справі про імпічмент Трампа – WSJ Розмова Насірова з Парнасом і Трампом потрапила на відео © nv.ua
Обвинувачений у корупції ексголовний фіскал України став свідком давнього знайомства президента США з бізнесменом Левом Парнасом.

Колишній голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров інвестував 10 млрд доларів у проєкт американського бізнесмена Лева Парнаса, близького до особистого адвоката президента США Руді Джуліані.

"Бізнесмен і донор Трампа приділяв увагу інвесторам для проєкту в сфері нерухомості. Один з них, Роман Насіров, який на той час був головою податкової служби України, відправився на курорт Трампа Мар-а-Лаго у Флориді, де вони спілкувалися з обраним президентом в колі його соратників, про що свідчить відео, оприлюднене адвокатом Парнаса (Джозефом Бонді – ред.)", - пише The Wall Street Journal.

Позику в 10 млрд доларів було надано Насіровим на прохання Парнаса, зазначає видання. Попри підтримку покровителів, багато проєктів бізнесмена виявилися невдалими. Наприклад, проєкт, в який інвестував Насіров, завершився судовим процесом.

Під час візиту до Мар-а-Лаго в 2016 році Насіров став свідком того, що президент Сполучених Штатів Дональд Трамп знайомий з бізнесменом Левом Парнасом, хоча сам Трамп категорично відхрещувався від знайомства з ним.

16 січня під час виступу в Овальному кабінеті Трамп заявив: "Я його зовсім не знаю, не знаю, про що він, не знаю, звідки він, нічого не знаю про нього. Я можу тільки сказати вам, що це великий обман".

Проте на відео помітно, що у своїй резиденції три роки тому він спілкується з Парнасом і Насіровым, пише LB.ua

"Насіров тепер може стати фігурантом справи про імпічмент у США - хто б міг подумати! Трамп стверджує, що ніяких справ із Парнасом не мав. Але якщо Парнас і Насіров заявлять в суді зворотне, і наведуть докази, це зіграє проти президента США і дасть ще один козир демократам", - пише у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

Нагадаємо, минулого тижня адвокат бізнесмена передав у Палату представників роздруківки телефонних переговорів і електронних листів, а також рукописні записи, що підтверджують тісний зв'язок особистого адвоката Трампа з Левом Парнасом та його бізнес-партнером Ігорем Фруманом.

За словами голови комітету з розвідки Палати представників Адама Шиффа, нові документи свідчать про зв'язки Парнаса не лише з Джуліані, але і з високопоставленими українськими чиновниками. Фактично бізнесмен був прямим каналом зв'язку між людьми з оточення президентів України та США, вважає Шифф.

Нагадаємо, 16 січня в Сенаті США офіційно почався судовий розгляд за звинуваченням щодо Трампа, які передала Палата представників. Верховний суддя вже склав присягу.

Приводом для розглядів стала інформація про те, що американський лідер чинив тиск на президента України Володимира Зеленського, вимагаючи розпочати розслідування щодо сина колишнього віце-президента США Джо Байдена в обмін на розморожування військової допомоги.

Докладніше про імпічмент, мету республіканців і демократів, а також про те, яке відношення американські міжпартійні розбори мають до України, читайте у матеріалі Олександра Хари "Полювання "слонів" на "ослів" в українському сафарі" і "Конституційні баталії за "Білий дім" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі