Наслідний принц Саудівської Аравії відповідальний за вбивство Джамаля Хашоггі — ООН

Поділитися
Наслідний принц Саудівської Аравії відповідальний за вбивство Джамаля Хашоггі — ООН ЦРУ і низка інших західних розвідувальних служб вважають, що саудівський наслідний принц Мухаммед бін Салман особисто розпорядився про проведення операції з ліквідації Хашоггі © The Telegraph
Спецдоповідачка ООН з питання позасудових страт Аньєс Каламар опублікувала доповідь за підсумками розслідування вбивства саудівського журналіста.

Наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман і низка високопоставлених чиновників країни причетні до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі. ООН має "достовірні докази" їхньої причетності. Про це йдеться в доповіді ООН, передає газета The Guardian.

Раніше Рада з прав людини ООН повідомляла, що спецдоповідачка ООН з питання позасудових страт Аньєс Каламар за підсумками поїздки до Туреччини дійшла до висновку, що саудівський журналіст Джамаль Хашоггі став жертвою жорстокого і навмисного вбивства, вчиненого офіційними особами Саудівської Аравії.

У доповіді, при складанні якої використовувалися записи розмов у посольстві Саудівської Аравії, зокрема, описується, як Хашоггі прийшов до посольства, де його зустріли двоє працівників, один з яких сказав: "Ми прийшли за тобою". Потім на записі чутно звуки боротьби. ООН передбачає, що Хашоггі ввели снодійне, після чого задушили за допомогою пластикового пакета.

За словами доповідачки ООН, організація має інформацію про те, що дітям Хашоггі була запропонована компенсація, проте чи виходила це пропозиція від королівської сім'ї, вона не уточнила.

ЦРУ і низка інших західних розвідувальних служб вважають, що саудівський наслідний принц Мухаммед бін Салман особисто розпорядився про проведення операції з ліквідації Хашоггі, який неодноразово піддавав його критиці у своїх публікаціях.

Колумніста газети The Washington Post Джамаля Хашоггі вбили на початку жовтня в саудівському консульстві в Стамбулі. В останні роки журналіст виступав з різкою критикою політики Ер-Ріяда. Турецькі і американські спецслужби вважають, що до вбивства може бути причетне вище керівництво Саудівської Аравії, зокрема наслідний принц Мухаммед бін Салман. В Ер-Ріяді ці звинувачення заперечують. Тіло журналіста досі не знайдено.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі