НАТО не розміщуватиме зброю в космосі, але визнає його сферою військової діяльності

Поділитися
НАТО не розміщуватиме зброю в космосі, але визнає його сферою військової діяльності © NASA
Союзники визнають проблеми, загрози в космосі.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про те, що на міністерській зустрічі Альянсу в середу планується визнати космос п'ятою оперативною сферою військової діяльності, разом з повітрям, сушею, морем і кіберпростором.

"Ми не збираємося розміщувати зброю в космосі. Але союзники визнають проблеми, загрози і необхідність координації там", - цитує Столтенберга журналістка NPR News Террі Шульц.

Нагадаємо, 20 лютого президент США підписав документ про створення Космічних сил США.

США висловили бажання створити Космічні війська через погрози Росії і Китаю на початку серпня 2018 року. 8 серпня 2018 року стало відомо, що глава Кремля Володимир Путін представив президенту США Дональду Трампу кілька запитів під час їх особистої зустрічі в Гельсінкі, включаючи нові переговори про контроль над ядерною зброєю і заборону зброї в космосі. Путін висловив зацікавленість у розширенні договору про скорочення ядерних озброєнь і забезпечення "нерозповсюдження зброї в космосі".

Деякі консервативні сенатори попереджали про недовіру пропозицій Путіна з контролю над озброєннями. Вони стверджували, що він прагне перешкодити пріоритетам Трампа модернізувати ядерний арсенал США і створити Космічні сили, військову галузь, яка, за словами президента, забезпечить "американське панування" за межами Землі.

США і Росія є прихильниками Договору по космосу 1967 року, але це забороняє розміщення зброї масового знищення за межами Землі. Вважається, що обидві країни, поряд з Китаєм, працюють над протисупутниковою зброєю та іншими наступальними засобами для нападу на космічні об'єкти.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі