НАТО відновить тренувальну місію в Іраку — Столтенберг

Поділитися
НАТО відновить тренувальну місію в Іраку — Столтенберг Тренувальна місія НАТО в Іраку налічує 500 військових інструкторів © Цензор.нет
Місія НАТО з 500 військових інструкторів для підготовки іракських військових залишиться в Іраку.

Північноатлантичний Альянс НАТО планує відновити антитерористичну місію в Іраку для недопущення повернення в регіон бойовиків "Ісламської держави". Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг в середу, 12 лютого.

Голова організації заявив, що очікує від міністрів оборони країн НАТО угоди на активізацію та надання допомоги Іраку.

"У НАТО є тренувальна місія в Іраку. Ми знаходимося там на запрошення іракського уряду і ми будемо залишатися там, поки на це дає згоду іракський уряд. На зустрічі міністрів оборони я очікую, що міністри підтвердять свою прихильність цієї місії, а також погодяться з необхідністю надати додаткову підтримку Іраку".

За словами глави Альянсу, місія НАТО з 500 військових інструкторів для підготовки іракських військових залишиться в Іраку.

Раніше повідомлялося про те, що Україна відішле військових для участі в місії НАТО в Іраку.

5 січня парламент Іраку схвалив резолюцію з вимогою до уряду вивести з території країни всі іноземні війська після операції американських військових, в результаті якої загинули командир іранського спецпідрозділу "Кудс" Касем Сулеймані і заступник керівника Сил народної мобілізації Іраку Абу Махді аль-Мугандіс.

Детальніше про наслідки ліквідації іранського генерала і сценаріїв розвитку ситуації на Близькому Сході читайте в матеріалі Віталія Федяніна "Бій Трампа з "Тінню".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі