"Натовп ліваків, які звихнулися" — Трамп про протестувальників BLM

Поділитися
"Натовп ліваків, які звихнулися" — Трамп про протестувальників BLM Ми не згодні, тому ми і тут - Трамп © Wikimedia commons
"Ця жорстока кампанія цензури і виключення порушує все, що ми цінуємо як американці".

Президент Америки Дональд Трамп зазначив, що протестувальники Black Lives Matter - люди, які руйнують історію та "прекрасні пам'ятники". Про це він заявив під час свого першого передвиборчого ралі, яке відбулося у Техасі, трансляцію якого вів телеканал C-SPAN.

"Вони намагаються знести наші статуї і покарати, переслідувати будь-якого, хто не згоден з їх вимогою абсолютної влади. Ми не згодні, тому ми і тут ", - заявив Трамп під овації натовпу.

На його думку, ці акції порушують всі цінності американського народу.

"Ця жорстока кампанія цензури і виключення порушує все, що ми цінуємо як американці. Вони хочуть знести нашу спадщину, щоб ввести свій новий опрессивний режим. Вони хочуть позбавити фінансування і розпустити наші поліцейські департаменти ", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: "Перевіряли людей, які не розуміли, що відбувається" — Трамп наказав зменшити кількість тестів на COVID-19

25 травня поліцейські затримали 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. Поліцію викликав господар магазину, який запідозрив, що клієнт заплатив за сигарети фальшивою 20-доларовою банкнотою.

При затриманні офіцер поліції Дерек Шовен тиснув на шию Флойда коліном, чоловік скаржився, що він не може дихати. Флойд помер у реанімації, а відео його затримання потрапило в інтернет.

Вбивство афроамериканця спровокувало масові протести і заворушення. У ніч на 22 травня протестувальники прорвалися в будівлю відділення поліції в Міннеаполісі і підпалили його.

Чотирьох поліцейських, які затримували Флойда, звільнили 26 травня. Шовену висунули обвинувачення у вбивстві другого ступеня, іншим інкримінують пособництво і підбурювання до вбивства.

Заворушення в США супроводжуються пограбуванням магазинів і супермаркетів, погромами і підпалами приватної і федеральної власності. У десятках міст ввели комендантську годину, для підтримки порядку в міста ввели Національну гвардію. Під час масових заворушень в США загинули щонайменше 11 людей.

Докладніше про ситуацію в США, причини та наслідки протестів читайте у статті Олексія Коваля "Американська демократія після смерті Джорджа Флойда" у ZN.UA.

Поділитися
Дивіться спецтему: Протести через смерть Джорджа Флойда
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі