Найбільший у світі круїзний лайнер прибув до Великобританії за першими пасажирами

Поділитися
Найбільший у світі круїзний лайнер прибув до Великобританії за першими пасажирами На круїзному лайнері Harmony of the Seas 18 палуб © The Guardian
Harmony of the Seas може перевозити 8,5 тис. чоловік.

У Великобританію прибув найбільший у світі круїзний лайнер Harmony of the Seas. Корабель завдовжки 362 м причалив у порту Саутгемптона, пишуть британські ЗМІ.

Цей гігантський лайнер, що належить американській компанії Royal Caribbean International, може перевозити 6,78 тис. пасажирів і 2,1 тис. членів екіпажу.

До їх послуг на Harmony of the Seas – 20 ресторанів і 23 басейни, аквапарк, каток, казино, театр, спортивні зали та майданчики, а також сад більш ніж з 10 тис. рослин і 50 деревами. Висота судна – 70 м, на ньому 16 палуб для пасажирів і дві – для команди.

Судно вартістю 1 млрд дол. будували майже три роки на верфі у французькому місті Сен-Назер.

Harmony of the Seas прийме в Саутгемптоні перших пасажирів на борт і 22 травня вирушить у Роттердам. Далі 26 травня судно здійснить короткостроковий круїз в Шербур, а 29 травня вирушить в Барселону, яка стане літньою базою для лайнера.

Раніше повідомлялося про те, що у США будується найбільший в історії авіації літак, розмах крил якого становить 117 метрів. Даний літальний засіб буде використовуватися для запуску ракет зі стратосфери. Загальна максимальна вага аерокосмічного судна становитиме 540 тисяч кілограмів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі