Німеччини демонструє рекордне зростання ділової активності

Поділитися
Німеччини демонструє рекордне зростання ділової активності © a-tv.md
Бізнес Німеччини бачить "світло в кінці тунелю"

У червні бізнес у Німеччині продемонстрував найсильніше зростання ділової активності. Найбільша економіка Європи повинна повернутися до зростання в третьому кварталі після пандемії коронавірусу, яка призвела до зниження виробництва навесні, повідомляє Reuters з посиланням на дані інституту Ifo.

У середу за даними Ifo, червневе опитування компаній показало, що індекс ділового клімату виріс до 86,2 з переглянутого убік підвищення 79,7 в травні - найбільше зростання після возз'єднання Німеччини в 1990 році. Опитування аналітиків Reuters показало, що показник становив 85,0.

"Оцінки компаній щодо їх поточного становища були дещо кращі. Більш того, їх очікування підскочили вище. Німецький бізнес бачить світло в кінці тунелю", - сказав президент Ifo Клеменс Фуест.

Економіст Ifo Клаус Волрабе сказав, що економіка повинна повернутися на шлях зростання в третьому кварталі після очікуваного двозначного скорочення в період з квітня по червень.

"Ми пройшли економічний спад, нижня точка позаду, і ситуація знову поліпшується", - сказав Волраб. "Експортні очікування значно зросли".

Надійна система охорони здоров'я і широко поширене тестування допомогли Німеччині зафіксувати менше смертей, пов'язаних з COVID-19, ніж у багатьох інших європейських країнах.

Незважаючи на це, найбільша економіка Європи переживає найгірший економічний спад з часів Другої світової війни. Уряд в квітні прогнозував, що в цьому році валовий внутрішній продукт зменшиться на 6,3%.

Індекс поточних умов Ifo виріс до 81,3 з 78,9 пунктів, а індекс очікувань виріс до 91,4 з переглянутого убік підвищення 80,5.

"В даний час переважає принцип надії: економіка розраховує на величезну підтримку з боку монетарної і фіскальної політики та відсутність другої хвилі інфекції", - сказав економіст DekaBank Андреас Шойерле.

Уряд сподівається, що пакет стимулів на суму понад 130 мільярдів євро ($ 146,81 мільярда) допоможе повернути економіку на шлях зростання в кінці цього року.

Читайте також: Вчені пояснили дивну форму черепів жаб

Раніше повідомлялося, що ощадбанки Німеччини перебувають під вогнем європейських фінансових спостерігачів. Європейський Центробанк і BaFin закликають до радикальних змін у системі захисту вкладів німецької банківської групи.

Нагадаємо, Європа не може прокласти собі шлях до федерального майбутнього. Надзвичайне збільшення бюджету ЄС - це ще не все, і Німеччина досі не трансформована у європейський фіскальний союз.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі