Нідерландські науковці знайшли антитіло до коронавірусу

Поділитися
Нідерландські науковці знайшли антитіло до коронавірусу © NIAID
Відкриття зробили у Медичному центрі Університету Еразмуса в Роттердамі та Університеті міста Утрехт.

Нідерландські науковці з Медичного Центру Університету Еразмуса в Роттердамі (Нідерланди) та Університету міста Утрехт знайшли антитіло до COVID-19. Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко з посиланням на німецьке видання "Ерасмусмегезін".

"Світова прем'єра від Медичного Центру Університету Еразмуса в Роттердамі (Нідерланди) та Університету міста Утрехт: вони знайшли антитіло до COVID-19. Наукова публікація групи з десяти вчених готується до оцінки провідним науковим журналом "Nature" - йдеться у статті видання, яку опублікували ввечері 14 березня.

Знайдене антитіло здатне блокувати інфекцію SARS1 та SARS2, тобто є першим за всю історію антитілом проти коронавірусів.

Антитіло ще належить перевірити на людях (а на це підуть місяці), і статтю ще оцінять експерти, перед тим, як "Nature" опублікує її, але науковці сподіваються, що станеться це найближчим часом.

Френк Гросвельд, один з науковців, що відкрили антитіло, зазначив: "Разом із відділенням дослідження вірусів над нами та відділом вірусології факультету ветеринарної медицини Утрехтського університету ми долучилися до європейського проекту: ZAPI (Zoonosex Anticipation and Preparedness Initiative, - ред.). Його метою було виявлення антитіл проти MERS, SARS та іншого гонконгского коронавірусу (OC-43). Працюючи в цьому проекті, ми знайшли антитіла, які перехресно реагували з цими трьома різними вірусами і не давали ними заразитися Але ці віруси вже вивчені, проте, зараз ми маємо справу з іншим коронавірусом.Коли спалахнув поточний криз - SARS2, ми негайно перевірили, чи реагують антитіла, які реагували на SARS1, й на SARS2. Так ми знайшли антитіло, про яке зараз було повідомлено".

Надалі науковці планують залучити до роботи фармацевтичну компанію. Перш, ніж ці ліки запустять у продаж, антитіло повинно пройти дослідження та перевірки на токсикологічні властивості. Зараз цей процес триває.

"На додаток до розробки, як лікарського засобу, ми також хочемо використовувати антитіло для виробництва експрес-тесту, який кожен може зробити вдома, щоб люди могли легко дізнатися, є у них інфекція чи ні", - розповів Гросвельд.

Раніше Китайські вчені заявили про створення вакцини проти коронавірусу. Загальна ефективність китайських ліків показує понад 85%, у деяких випадках більше 90%. Крім того, виявили, що "хлорохін фосфат, який вже кілька десятків років застосовують від малярії" також добре бореться з коронавірусом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі