Новим прем'єром Британії стане Борис Джонсон

Поділитися
Новим прем'єром Британії стане Борис Джонсон © Andrew Parsons / i-Images
Джонсон є одним з головних політиків, завдяки яким Brexit взагалі став можливий.

Колишній мер Лондона і ексміністр закордонних справ Борис Джонсон виграв гонку за лідерство Консервативної партії і стане наступним прем'єрміністром Великої Британії. Джонсон переміг Джеремі Ханта в гонці за те, щоб стати лідером британських консерваторів.

Джонсон набрав 92153 голсов серед консерваторів, Хант вдвічі менше - 46656.

Телеканал CNN пише, що фронтраннер виступить з першою промовою в якості лідера консерваторів, а потім в середу стане прем'єрміністром.

Зазначимо, Борис Джонсон є одним з головних політиків, завдяки яким Brexit взагалі став можливий. Він звинувачував Євросоюз у тому, що політика Брюсселя призвела до війни в Україні, президента Сирії Башара Асада називав "чудовиськом", а російського президента Володимира Путіна порівнював з ельфом Доббі із саги про Гаррі Поттера.

Джонсон пішов після занадто м'якої, на його думку, угоди з Євросоюзом, підготовленою його ж партією. Упродовж останніх місяців він був депутатом-задньолавочником (не обіймав посад в уряді) і нещадно критикував прем'єр-міністерку Терезу Мей.

Наприкінці червня Тереза Мей офіційно пішла з посади лідера Консервативної партії, але залишиться працювати прем'єр-міністеркою доти, поки не буде обрано її наступника. Новий прем'єр повинен буде довести до кінця процес виходу Британії з Євросоюзу.

Велика Британія залишається членом Євросоюзу до 31 жовтня, але зможе вийти раніше, якщо вже тричі відкинуту Палатою громад угоду все ж таки вдасться прийняти.

Докладніше про те, чому відставка Мей може стати ключем до виходу з кризи Brexit, читайте у матеріалі Віктора Константинова "Пітьма перед світанком?" у тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі