Нью-йоркський терорист відмовився від права зберігати мовчання та розповів про підготовку до теракту

Поділитися
Нью-йоркський терорист відмовився від права зберігати мовчання та розповів про підготовку до теракту Терорист з Нью-Йорка заговорив зі слідством і зізнався, що йому добре від скоєного. © ABCnews
"Мені добре від того, що я зробив", - заявив Саіпов.

Виходець з Узбекистану Сайфулло Саіпов, який скоїв наїзд на натовп людей в Нью-Йорку і вбив вісім чоловік, відмовився від своїх прав зберігати мовчання і погодився поговорити зі слідчими без присутності адвоката у лікарні, де він зараз знаходиться, передає Reuters.

Так, він сказав слідчим, що його надихнули перегляди відео бойовиків "Ісламського держави" і він почав планувати напад ще рік тому. Саіпов також зізнався в тому, що 22 жовтня він провів тренувальну поїздку на вантажівці, щоб попрактикувати поворот машини і заявив, що він "відчуває себе добре через те, що він зробив.

Під час розмови з правоохоронцями Саіпов зізнався, що спеціально вибрав день Хеллоуїна для атаки, тому що на вулицях буде багатолюдно. Також, за його словами, він планував ще один теракт – на Бруклінському мосту, оскільки мав бажання вбити якомога більше людей.

Крім того, він попросив повісити в своїй лікарняній палаті прапор Ісламської держави.

Читайте також: Теракт в Нью-Йорку показує, що Центральна Азія є сильним джерелом тероризму - The Wall Street Journal

Як інформує видання, слідчі виявили в його телефоні тисячі пов'язаних з ІДІЛ агітаційних зображень і відеороликів, включаючи відеоролики, в яких було видно обезглавлених в'язнів угруповання.

ФБР повідомило, що шукає інформацію про 31-річного громадянина Узбекистану Мухаммадзоіра Кадирова у зв'язку з терактом в Нью-Йорку. Президент США Дональд Трамп висловився за вищу міру покарання – смертну кару для терориста з Нью-Йорка, який 31 жовтня вбив 8 осіб на Манхеттені.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі