ОБСЄ закликала Україну і РФ дипломатично врегулювати ситуацію в Азовському морі

Поділитися
ОБСЄ закликала Україну і РФ дипломатично врегулювати ситуацію в Азовському морі ОБСЄ закликала сторони до стриманості © telegraf.com.ua
Напередодні російські прикордонники атакували і захопили два катери та рейдовий буксир ВМС ЗСУ.

Спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі посол Мартін Сайдік і голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Ертурул Апакан закликали Росію і Україну врегулювати ситуацію в Азовському морі дипломатичними засобами. Про це йдеться в офіційній заяві, опублікованій на сайті ОБСЄ.

"Настав час вирішити розбіжності політичними і дипломатичними засобами", - зазначили вони.

Сайдік і Апакан закликали сторони до стриманості й утримання від загострення ситуації.

Напередодні російські прикордонники атакували і захопили два катери та рейдовий буксир Військово-морських Збройних сил України. Поранення дістали шестеро українських моряків з 23 членів екіпажів.

Вночі з 25 на 26 листопада відбулося екстрене засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО), на ньому Порошенко ініціював запровадження в Україні воєнного стану строком на 60 днів. На 16:00 заплановане позачергове засідання Верховної Ради щодо цього питання.

Українські правоохоронці переходять на посилений режим несення служби, ЗСУ та СБУ приведені в повну бойову готовність, у море вийшли кораблі Військово-морських сил України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі