Очільник МВС Естонії заявив про труднощі через українських мігрантів

Поділитися
Очільник МВС Естонії заявив про труднощі через українських мігрантів Естонія відмовляється приймати біженців з Африки та Близького Сходу
"Для нас це культурна і демографічна проблема", - сказав Хельме, зазначивши, що Естонія не може приймати мігрантів ще й з інших країн.

Міністр внутрішніх справ Естонії Март Хельме заявив про те, що його країна не може приймати мігрантів із Близького Сходу і Африки, тому що відчуває "імміграційний тиск" з України. Про це він заявив на зустрічі глав МВС країн-членів Євросоюзу у Люксембурзі, де обговорювалися міграційні проблеми, повідомляє телеканал ERR.

Хельме зазначив, що на зустрічі більшість країн показали, що не хочуть приймати мігрантів, готові запропонувати технічну допомогу. За його словами, у своєму виступі він також сказав, що Естонія не має можливості приймати тих, що клопочуть про притулок.

"Якщо подивитися, то тих, що клопочуть про притулок прибуває до нас найбільше не з Близького Сходу чи Африки, а з України. На другому місці Грузія, потім Молдова і тільки потім Афганістан та подібні країни... У нас і зараз труднощі з цим імміграційним тиском, і ми не бачимо особливого розуміння по відношенню до нас. Українці швидше інтегруються у російськомовну громаду, і для нас це культурна і демографічна проблема. Навіть якщо хтось каже, що це не проблема, то насправді це дуже серйозна проблема", - заявив естонський міністр.

Нагадаємо, що уряд Естонії скасував рішення від 2010 року, яким громадяни України були звільнені від обов'язку сплачувати держмито за розгляд заявок на довгострокові візи (на термін понад 90 днів). Міністр закордонних справ Естонії Урмас Реймсалу заявив про те, що сьогодні близько 90% українців, які звертаються з проханням про довгострокові візи, просять їх з метою працевлаштування. Тому, за його словами, надалі не виправдано зберігати таке виключення для громадян України. Таке ж рішення ухвалили й для громадян Білорусі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі