Опитування показують, що в Британії на виборах перемагає правляча Консервативна партія

Поділитися
Опитування показують, що в Британії на виборах перемагає правляча Консервативна партія Опитування пророкують значну перемогу торі © samot / Depositphotos
Торі отримують 368 місць у парламенті - такі підсумки опитувань

Дострокові парламентські вибори, що проходили, всупереч звичним прикладам, не у вихідний день, а в будні - у четвер, 12 грудня, завершилися. За опитуваннями, лідирує правляча Консервативна партія - торі.

Правляча Консервативна партія Великої Британії змогла забезпечити собі більшість у Палаті громад за підсумками виборів, свідчать результати опитувань, проведених на виході з виборчих дільниць.

Згідно з даними, оприлюдненими телеканалом Sky News, торі отримують 368 місць, Лейбористська партія Джеремі Корбіна - 191 місце. Шотландська національна партія може розраховувати на 55 місць, "Ліберальні демократи" - на 13. "Зелені" можуть отримати лише одне місце, інші 22 місця розподіляться між іншими партіями, які брали участь у виборах.

Для отримання більшості консерваторам необхідно отримати як мінімум 326 місць у 650-місцевій нижній палаті британського парламенту.

У четвер у Британії відбулися дострокові парламентські вибори. Парламент є у Британії вищим законодавчим органом. Палата громад - це нижня палата парламенту, вона формується в результаті загальних виборів на основі мажоритарної системи відносної більшості.

Джонсон закликав до дострокових виборів, коли стало ясно, що він не зможе виконати свою обіцянку вивести Британію з ЄС 31 жовтня. Прем'єр сподівається, що новий склад парламенту підтримає його угоду з Brexit.

Джонсон домагався, щоб Британія залишила ЄС 31 жовтня, навіть якщо до цього моменту сторони не зможуть досягти угоди по процедурі і подальших відносин. Британський парламент виступив проти виходу з ЄС без угоди з Брюсселем, зобов'язавши Джонсона просити про відстрочку Brexit. Тепер Brexit запланований на 31 січня 2020 року.

Читайте також: У Великій Британії почалися дострокові парламентські вибори

Як раніше повідомлялося, згідно з даними опитування від британської консалтингової компанії Ipsos MORI, половина громадян Великобританії вважають, що країни може не існувати у своєму нинішньому вигляді через десять років.

30 жовтня стало відомо про те, що Британія офіційно не виходить з ЄС до 31 січня.

Верхня палата парламенту Великобританії схвалила закон про проведення дострокових парламентських виборів 12 грудня.

Більше про проблеми та ризики Brexit читайте у статті Віктора Константинова для DT.UA "Ендшпіль".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі