Отримано докази причетності російських хакерів до злому листування Макрона – Le Monde

Поділитися
Отримано докази причетності російських хакерів до злому листування Макрона – Le Monde © globalvillagespace.com
Листування штабу Макрона зламали перед другим туром президентських виборів у 2017 році.

Близькі до держструктур Росії хакери стоять за публікацією в інтернеті листування кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона у 2017 році. Французька газета Le Monde повідомляє про те, що були отримані технічні докази цього факту.

Витік даних із листування Макрона перед другим туром виборів отримав назву MacronLeaks і зараз, за даними видання, припущення журналістів-розслідувачів щодо причетності двох груп хакерів, пов'язаних зі спецслужбами РФ, вперше підтверджено.

Як передає DW, незабаром після оприлюднення даних листування Макрона німецька газета Süddeutsche Zeitung повідомляла, що, за даними фірми Trend Micro, організатори кампанії Макрона стали жертвами хакерського угруповання Pawn Storm, яке нібито пов'язане зі спецслужбами РФ. За інформацією видання, це ж угрупування було причетне до зломів баз даних Демократичної партії США, а також даних партії християнських демократів у Німеччині, головою якої тоді була канцлер Ангела Меркель.

У свою чергу Le Monde стверджує, що до злому листування Макрона причетні російські хакерські угруповання Sandworm та "26 165". Цей висновок грунтується на матеріалах фахівців концерну Google, що займаються виявленням професійних груп хакерів, а також матеріалів американської компанії з мережевої безпеки FireEye, що "останніми роками аналізувала дії російської влади в кіберпросторі" і спеціалізувалася на полюванні за просунутими хакерами.

У травні 2017 року штаб Еммануеля Макрона зазнав масштабної хакерської атаки. Невідомий виклав у файлообмінник оригінальні матеріали, які містять звичайні документи щодо діяльності передвиборного штабу упереміш із підробленими, перед другим туром президентських виборів. Зазначалося, що витік документів стався надто пізно, щоб якось вплинути на результати виборів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі