Парламент Британії знову проголосує за проект угоди про умови Brexit на початку червня

Поділитися
Парламент Британії знову проголосує за проект угоди про умови Brexit на початку червня Ратифікація законопроекту дозволить на законодавчому рівні закріпити план Мей з припинення членства Британії в Євросоюзі © nito103 / Depositphotos
У вівторок прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей зустрілася з лідером опозиційної партії Джеремі Корбином в Палаті громад.

Проект угоди про умови Brexit – виходу Британії з Європейського союзу, знову винесуть на голосування парламенту Великобританії на початку червня, повідомляє AFP.

У вівторок прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей зустрілася з лідером опозиційної партії Джеремі Корбином в Палаті громад. За підсумками переговорів прес-секретар Мей повідомив, що до Палати громад британського парламенту 3 червня подадуть проект угоди про умови Brexit. Він також відгукнувся про переговори, як про корисні та конструктивні.

Ратифікація законопроекту дозволить на законодавчому рівні закріпити план Мей з припинення членства Британії в Євросоюзі.

11 квітня Лондон і Брюссель погодили відтермінування Brexit до 31 жовтня. Проте лідерам ЄС доведеться зібратися ще в червні, тому що ситуація "повинна перебувати під контролем". Рішення надати Британії піврічну відстрочку викликало критику з боку деяких євродепутатів, які побоюються, що участь Великої Британії у виборах у Європейський парламент у кінці травня призведе до хаосу і лише збільшить кількість євроскептиків вже серед нових депутатів.

Детальніше про процес виходу Британії з Євросоюзу читайте в матеріалі Віктора Константинова "Ще трохи Брекзиту" у тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі