Парламент Британії знову відхилив прем'єрський варіант угоди щодо Brexit

Доповнено
Поділитися
Парламент Британії знову відхилив прем'єрський варіант угоди щодо Brexit © EPA / ANDY RAIN
Проти плану Мей проголосували 344 депутати.

Британські законодавці в п'ятницю відхилили план прем'єр-міністра Терези Мей про вихід з Європейського союзу втретє, чим ввели політику країни в ще більшу плутанину, оскільки до дати залишилося близько двох тижнів, пише газета The New York Times.

Британська газета The Guardian повідомляє, що депутати відхилили план Мей втретє 344 голосами проти 286, незважаючи на пропозицію прем'єр-міністра своїм колегам по Консервативній партії, що вона подасть у відставку, якщо підтримають угоду.

Прем'єр-міністр каже, що наслідки третьої поразки її угоди з ЄС в Палаті громад є "серйозними", пише британська газета.

Американська газета у свою чергу відзначає, що в результаті поразки у все більш ослаблого прем'єр-міністра в короткостроковій перспективі з'являться два неприємних варіанти: Велика Британія може вийти з блоку 12 квітня без угоди з потенційним збитком економіці; або Мей може попросити європейських лідерів про тривалу відстрочку.

Нагадаємо, що лідери ЄС на саміті в Брюсселі одностайно погодили відстрочку Brexit на основі двох можливих сценаріїв. Перший варіант передбачає продовжити терміни виходу Великої Британії з ЄС до 22 травня за умови, що угода буде схвалена Палатою громад до кінця березня. У разі якщо угоду про вихід не затвердять, Євросоюз погодиться на відтермінування Brexit тільки до 12 квітня. Британський парламент схвалив перенесення дати Brexit на умовах Брюсселя, а також відхилив всі альтернативні варіантивиходу Великої Британії з ЄС.

Детальніше про проблеми виходу Великої Британії з ЄС та можливі їх рішення читайте в матеріалі Віктора Константинова "Останній шанс Терези Мей?" у тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі