Пентагон продовжив на місяць заборону на поїздки військових

Поділитися
Пентагон продовжив на місяць заборону на поїздки військових Серед військових в США 2986 підтверджених випадків COVID-19
Новий наказ набуде чинності в понеділок.

Міністерство оборони США заявило в суботу, що продовжить обмеження на поїздки до 30 червня, прагнучи приборкати поширення коронавірусу, але дозволить деякі передислокації і репатріацію військ, службовців за кордоном.

Новий наказ набуде чинності в понеділок, повідомив журналістам на брифінгу заступник міністра оборони з питань персоналу і готовності Метью Донован. Прагнучи придушити поширення коронавірусу у збройних силах США, глава Пентагону Марк Еспер наказав наприкінці березня здійснити 60-денну перерву у всіх поїздках цивільних і військових службовців, а також членів їх сімей, інформує AFP.

Термін дії цього наказу закінчується в травні, тому нова міра продовжує його на місяць.

Але місцеві командири можуть дозволити солдатам, зокрема тим, хто служить за кордоном, яким наказано залишатися, повернутися додому, якщо обставини на місцях дозволяють такий крок.

"Нове керівництво допускає оперативне розгортання та передислокацію ... і дозволяє мандрівникам, які перебувають під час тимчасового службового командування або постійної зміни станції ... продовжувати рух до своїх домашніх станцій або нових місць служби", - сказав Донован.

Заступник міністра не уточнив, чи вплине заборона на репатріацію солдатів в зонах конфлікту, таких як Ірак, Афганістан і Сирія.

У п'ятницю Пентагон оголосив в цілому про 2986 підтверджених випадків захворювання на COVID-19, викликаного вірусом, серед військових США.

Двоє військовослужбовців загинули, у тому числі моряк на постраждалому авіаносці USS Теодор Рузвельт, а 44 були госпіталізовані.

Як повідомлялося, влада США введе війська в Нью-Йорк для боротьби з поширенням коронавірусу.

США займають перше місце у світі за кількістю виявлених випадків COVID-19. Летальні випадки зафіксовано в усіх штатах за виключенням Вайомінгу. Найбільш складна ситуація – у Нью-Йорку і Нью-Джерсі.

В Білому домі очікують пік пандемії в найближчі два тижні. Згідно з прогнозами, від COVID-19 можуть померти від 100 до 240 тисяч американців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі