Пентагон: Туреччина йде в неправильному напрямку зближуючись з Росією в Сирії

Поділитися
Пентагон: Туреччина йде в неправильному напрямку зближуючись з Росією в Сирії © Соцмережі
Міністр оборони США Марк Еспер вважає, що країна повинна більше співпрацювати з НАТО з врегулювання ситуації в Сирії, а не з Росією.

Міністр оборони США Марк Еспер розкритикував Анкару за наступальну операцію проти курдів на північному сході Сирії і співпрацю з Росією в цьому регіоні. За словами чиновника, це вторгнення було "необґрунтованим" і що Анкара "рухається в неправильному напрямку" після укладення домовленості з РФ про спільне патрулювання "зони безпеки" в регіоні, повідомляє CBS News.

"Туреччина поставила нас в жахливу ситуацію", – заявив Еспер, виступаючи в Брюсселі.

Турецькі сили минулого тижня увійшли в північну Сирію після того, як США вирішили відвести свої війська із цього регіону. Згодом за посередництва Вашингтона була досягнута домовленість про тимчасове припинення вогню.

Як заявив в середу президент Дональд Трамп, Туреччина запевнила його, що перемир'я стане постійним. За словами Трампа, це дозволяє Вашингтону зняти нещодавно введені санкції щодо Анкари, а відповідальність за мир в регіоні потрібно надати іншим гравцям.

У той час як Трамп вітав досягнута за посередництва США перемир'я, назвавши його "прекрасним результатом". Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган анонсував окрему домовленість з Росією, яка була укладена днем раніше.

Згідно з домовленістю, яку уклав Ердоган з російським президентом Володимиром Путіним в ході переговорів в Сочі, курдські сили повинні покинути ще більш широку зону вздовж сирійсько-турецького кордону, яку спільно патрулювати турецькі і російські сили.

Як повідомлялося раніше, 23 жовтня, Міністерство оборони Туреччини заявило про завершення антикурдской військової операції на півночі Сирії.

Заява пролунала через кілька годин після переговорів президентів Росії і Туреччини Володимира Путіна і Реджепа Тайіпа Ердогана, які обидва лідера охарактеризували як "тріумфальні".

Після завершення переговорів США Туреччини повідомили про виведення курдських загонів самооборони (YPG) з "зони безпеки" в турецько-сирійського кордону.

Детальніше про наслідки турецької операції читайте в матеріалі Миколи Замикули "Ердоган знайшов "Джерело миру" в тижневику "Зерклао тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі