Пентагон: Війська США будуть залишатись в Афганістані стільки, скільки потрібно

Поділитися
Пентагон: Війська США будуть залишатись в Афганістані стільки, скільки потрібно
Американці не збираються виводити військові сили з Афганістану.

Міністр оборони США Марк Еспер заявив про готовність залишити американські військові сили в Афганістані й надалі. Нещодавно укладена угода про перемир'я між Сполученими Штатами та талібами могла призвести до виведення військ США, проте в уряді заявили про "ризикованість" таких дій, передає Time.

Виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, Емпер процитував Генсека НАТО Столтенберга, зазначивши "ніхто не хоче зараз повного виведення американських і коаліційних сил (з Афганістану), ми залишимося там стільки, скільки буде потрібно, щоб підтримати афганських партнерів".

За його словами, президент Афганістану Ашраф Гані готовий спробувати мирно вирішити конфлікт з рухом "Талібан", і США йому в цьому допомагають.

У відповідь про те, як США і союзники планують контролювати талібів і стежити за тим, чи дотримуються вони домовленості, Марк Еспер зазначив, що США "у будь-який момент може прийняти рішення і втрутитися в процес".

Раніше повідомлялось, що США і таліби домовилися про перемир'я в Афганістані. Домовленості передбачають зниження рівня насильства строком на сім днів та стосуються не лише талібів, але і урядових сил.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі