Пхеньян пригрозив Вашингтону виходом з переговорів про ядерне роззброєння

Поділитися
Пхеньян пригрозив Вашингтону виходом з переговорів про ядерне роззброєння Керівництво КНДР продовжує говорити зі США мовою ультиматумів © kcna.kp
Північнокорейський режим у черговий раз звинуватив Сполучені Штати у ворожій політиці.

Влада Північної Кореї звинуватила США у "ворожій політиці", використанні переговорів з КНДР про денуклеаризацію для "внутрішніх цілей" і пригрозили Вашингтону виходом з переговорів, передає Deutsche Welle.

"Ми не збираэмося вести такі жахливі переговори як зараз, поки США не зроблять істотного кроку, щоб повністю і безповоротно відмовитися від своєї ворожої політики щодо Північної Кореї", - заявив офіційний представник Міністерства закордонних справ КНДР у неділю, 6 жовтня.

Як повідомлялося, 5 жовтня в Швеції відбулася зустріч делегацій США та КНДР. Після восьмигодинних переговорів делегація Північної Кореї заявила про їхній провал. Американські дипломати закликали КНДР повернутися за стіл переговорів і знову зустрітися у Стокгольмі за два тижні.

27-28 лютого у Ханої відбувся другий саміт США-КНДР на рівні лідерів держав, метою якого стало досягнення подальшого прогресу у виконанні домовленостей, досягнутих раніше у Сінгапурі.

У перший день Трамп і Кім Чен Ин провели зустріч у форматі тет-а-тет, президент США оцінив її як "дуже добру". У другий Трамп і Кім не змогли досягнути угоди щодо реальних заходів із денуклеаризації Корейського півострова, однак північнокорейський лідер заявив про свій намір позбутися ядерної зброї.

Саміт у Ханої завершився достроково, але, за даними північнокорейських ЗМІ, голови держав встигли домовитися про нову зустріч.

Докладніше читайте у матеріалі Наталії Бутирської "Високі ставки, низький результат" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі