Під час розмови з Меркель Путін висунув нові вимоги

Поділитися
Під час розмови з Меркель Путін висунув нові вимоги Кремль продовжує висувати вимоги до України
Без їхнього виконання російський президент відмовляється брати участь у "нормандському саміті".

Під час телефонної розмови між канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом РФ Володимиром Путіним останній висунув низку нових вимог, які стосуються можливості проведення "нормандського саміту", повідомляє прес-служба Кремля.

Зокрема, у Путіна вимагають обов'язкової імплементації "формули Штайнмайера" до українського законодавства, а також вимагають негайно відвести українські війська від населених пунктів Золоте і Петровське на території Донбасу – за твердженням Кремля, саме Україна нібито раз за разом зриває розведення сил на цих ділянках.

"Що стосується можливого проведення чергового саміту нормандської четвірки, то він повинен бути ретельно підготовлений і увінчатися конкретними результатами. Домовлено, що відповідна робота продовжиться по лінії помічників лідерів і керівництва зовнішньополітичних відомств", – заявили у Путіна.

Раніше повідомлялося про те, що 9 жовтня канцлер Німеччини та президент України провели п'яту за рахунком телефонну розмову. Зеленський повідомив про те, що нормандська четвірка шукає нову дату для проведення саміту в листопаді.

Раніше планувалося, що саміт глав чотирьох держав пройде в жовтні, проте Росія почала відтягувати дату зустрічі.

14 липня в Парижі і 2 вересня в Берліні відбулися зустрічі зовнішньополітичних радників лідерів України, Німеччини, Франції та Росії з метою відновлення роботи "нормандського формату". Зустріч лідерів "Нормандської четвірки" була запланована на 17 вересня, але її скасували за иницитиаве Росії.

Президент РФ Володимир Путін не брав участі в роботі "Нормандської четвірки" з березня 2018 року, коли було зроблено спільну заяву лідерів чотирьох держав. Остання на сьогодні зустріч лідерів України, Франції, Німеччини та Росії відбулася в Берліні в жовтні 2016 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі