Під час теракту в Кабулі загинули дев'ятеро українців - BBC

Поділитися
Під час теракту в Кабулі загинули дев'ятеро українців - BBC Бойовики Талібану свідомо розстрілювали іноземців в готелі Intercontinental © Кадр/YouTube
Серед жертв теракту – громадяни Німеччини, Греції, Казахстану та Афганістану. Відповідальність за теракт взяло на себе угруповання "Талібан".

У результаті нападу терористів на готель Intercontinental у Кабулі загинули дев'ять громадян України, повідомляє BBC із посиланням на місцеву поліцію.

Поліція підтвердила загибель 14 іноземців, серед яких громадяни Німеччини, Греції та Казахстану, а також чотирьох громадян Афганістану. Тіла двох людей ще не ідентифіковані.

Афганська авіакомпанія Kam Air повідомляє про загибель кількох співробітників. Доля ще кількох досі невідома.

За словами очевидців, бойовики зайшли до ресторан готелю під виглядом відвідувачів. Зробивши замовлення, вони дістали зброю і почали розстрілювати людей із криками: "Де іноземці?".

За словами менеджера готелю, терористи проникли до ресторану через кухню.

Напад на готель почався близько 21:00 за місцевим часом у суботу, 20 січня.

У ніч на неділю на дах готелю з вертольотів висадився афганський спецназ. В операції також брали участь військовослужбовці країн НАТО.

Згідно з офіційними даними, поліції вдалося врятувати 160 осіб. Під час облоги будівлі були ліквідовані три терориста. Поранення отримали 10 людей, у тому числі, чотири цивільні особи.

За два тижні до нападу забезпечувати безпеку готелю взялася приватна охоронна компанія.

Офіційний представник міністерства закордонних справ Афганістану заявив, що це рішення було помилкою, і пообіцяв ретельне розслідування обставин інциденту.

У прес-службі Міністерства закордонних справ України підтвердили загибель українських громадян в Афганістані, не уточнюючи кількість загиблих.

"У результаті вчорашнього терористичного нападу на готель у Кабулі загинули громадяни України. Консул України в Таджикистані негайно вилітає до Кабула. Тим часом встановлені контакти з консульськими працівниками акредитованих в Афганістані дипломатичних представництв дружніх нам держав, які вже зараз надають допомогу", - сказано в прес-релізі українського зовнішньополітичного відомства, поширеному в неділю, 21 січня.

Більш детальну інформацію в МЗС пообіцяли повідомити в понеділок.

Відповідальність за напад на готель взяло на себе терористичне угрупування "Талібан", заявивши про вбивство "десятків іноземних загарбників і їхніх маріонеток", передає AFP.

У червні 2011 року терористи "Талібану" вже скоювали напад на готель Intercontinental у Кабулі. Тоді три смертники увірвалися до будівлі та підірвали себе. Ще троє терористів були ліквідовані на даху готелю. Жертвами теракту стали семеро людей.

За даними Антитерористичної коаліції ісламських країн, за останні п'ять років унаслідок терористичних актів в ісламських країнах понад 200 тисяч осіб загинули або дістали поранення. Понад 70% жертв припали на Ірак, Афганістан, Пакистан і Нігерію.

Докладніше про результати рейтингу доповіді про тероризм у світі та стереотипи терористичної загрози в Європі читайте в матеріалі "Хто тероризує Європу" експерта Олександра Коренькова з "Центру вивчення повстанських рухів" для тижневика "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі