Після публікації доповіді Мюллера рейтинг Трампа впав до мінімуму 2019 року – ЗМІ

Поділитися
Після публікації доповіді Мюллера рейтинг Трампа впав до мінімуму 2019 року – ЗМІ Трамп втрачає підтримку населення США
Трампа підтримують лише 37% американців у порівнянні з 43% місяць тому і 40% на момент публікації доповіді спецпрокурора Мюллера.

Президент США Дональд Трамп за підсумками публікації міністерством юстиції США відредагованої версії доповіді спеціального прокурора США Роберта Мюллера втратив три відсотки підтримки американців –лише 37% громадян США підтримують всі його дії, тоді як раніше його підтримка була на рівні 40, а у березні – 43%, повідомляє Reuters з посиланням на результати опитування громадської думки, проведеного агентством спільно з дослідницькою службою Ipsos.

Відзначається, що рівень підтримки Трампа досяг свого мінімального значення за період з моменту заяви Мюллера про завершення розслідування до публікації генеральним прокурором США Вільямом Барром відредагованої версії доповіді.

Опитування було проведено 18 квітня серед 1005 громадян США, з яких 924 встигли ознайомитися з опублікованим у той же день текстом доповіді спецпрокурора. З опитаних половина впевнена ц тому, що "Трамп або хтось з його передвиборчої кампанії співпрацював з Росією, щоб вплинути на вибори 2016 року", а 58% вважають, що президент "намагався зупинити розслідування російського впливу на його адміністрацію".

При цьому 40% опитаних вважають, що стосовно Трампа повинна бути запущена процедура імпічменту, однак 42% не поділяють таку точку зору.

Мюллер завершив розслідування "російського справи" в березні. Спецпрокурор прийшов до висновку, що Росія втручалася у вибори президента США 2016 року, і Трамп отримав від цього вигоду, але в змові з Росією не перебував.

18 квітня Мін'юст США опублікував повну версію доповіді Мюллера. У документі майже 450 сторінок, деякі з яких приховані з міркувань секретності - зокрема, в тій частині, де описані конкретні приклади втручання РФ у вибори президента США 2016 року. Детальніше про повний звіт Мюллера читайте в матеріалі DT.UA "Звіт Мюллера щодо "Раша-гейту": головне".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі