Після теракту у Бостоні у Царнаєвих залишалися ще шість бомб

Поділитися
Після теракту у Бостоні у Царнаєвих залишалися ще шість бомб
У Нью-Йорку брати планували підірвати решту вибухових пристроїв.

Після теракту в Бостоні у розпорядженні братів Царнаєвих залишався один саморобний вибуховий пристрій, поміщений у скороварку, а також п'ять бомб з обрізків металевих труб, повідомила поліція Нью-Йорка

Раніше Джохар Царнаєв, що знаходиться в лікарні, повідомив слідству, що вони з його старшим братом Тамерланом обговорювали можливість організації теракту на Тайм-сквер в Нью-Йорку.

Царнаєв стверджував, що вони з братом збиралися в Нью-Йорку відсвяткувати успішно здійснений теракт, але не планували організацію вибухів в цьому місті.

Напередодні Царнаєв відмовився продовжувати надавати свідчення після того, як представники прокуратури зачитали йому конституційні права. Згідно з чинним у США "правилом Міранди", затриманий має право зберігати мовчання і не давати свідчення без присутності адвоката. При затриманні Джохара Царнаєва це правило не було дотримано.

Перед цим він встиг повідомити у письмовій формі, оскільки через поранення шиї не міг говорити, що планував і організовував теракт його старший брат Тамерлан Царнаєв, убитий в ході спецоперації.

У разі визнання Царнаєва винним, його чекає довічне ув'язнення або навіть страта.

Нагадаємо, теракт на фініші міжнародного марафону у Бостоні стався 15 квітня. В результаті двох вибухів загинули три людини, понад 180 отримали поранення.

Один з підозрюваних, Тамерлан Царнаєв, загинув під час перестрілки з поліцією. Його молодший брат Джохар отримав поранення і згодом був затриманий. Зараз він знаходиться в лікарні у важкому стані.

Брати Царнаєви мають чеченське коріння, але народилися в Киргизії, потім протягом декількох місяців жили в Дагестані. На відміну від свого брата, Джохар Царнаєв є громадянином США. !zn

Читайте також:

Брати Царнаєви хотіли зробити свій наступний теракт в Нью-Йорку

Царнаєв ускладнив життя ФБР, занадто рано розкривши деталі теракту

Спецслужби США знали про Царнаєва-старшого за рік до терактів, але не вжили ніяких дій

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі