Поліція Іспанії конфіскувала бюлетені для каталонського референдуму

Поділитися
Поліція Іспанії конфіскувала бюлетені для каталонського референдуму Каталонія напередодні референдуму: пристрасті розпалюються © Associated Press
В день референдуму поліція планує не допустити відкриття виборчих дільниць.

Поліція Іспанії в четвер, 28 вересня, вилучила близько 2,5 млн бюлетенів, які були віддруковані для голосування на референдумі про незалежність Каталонії 1 жовтня. Також конфісковано близько 4 млн конвертів.

Крім того, на складі в місті Igualada поліцейські вилучили 100 урн для голосування. Однак власники урн стверджували, що їх виготовили не для референдуму, а для виборів у футбольному клубі "Барселона".

Як повідомляє DW, сепаратистські об'єднання ANC і Omnium закликали жителів Каталонії продемонструвати своє бажання відділитися від Іспанії, незважаючи на намір Мадрида перешкодити проведення плебісциту. Організації запропонували утворити мирні черги перед виборчими дільницями, заблокованими поліцією.

"Насамперед, не забувайте, що це не демонстрація, а величезна людська чергу. Картина мільйонів людей з бюлетенями в руках справить величезне враження", - написала група ANC у своєму зверненні до прихильників.

Як повідомлялося раніше, іспанський уряд заявив про те, що поліція візьме під контроль всі кабінки для голосування перед каталонським референдумом про незалежність, щоб перешкодити його проведенню, так як Мадрид вважає його незаконним.

У свою чергу, каталонське регіональне уряд заявив, що голосування 1 жовтня відбудеться, і каталонцям будуть відправлені повідомлення про їх виборчих дільницях.

Раніше поліція Іспанії вилучила 1,3 млн плакатів і брошур на підтримку референдуму про незалежність Каталонії.

Мадрид взяв на себе контроль над фінансами Каталонії і підпорядкував поліцію Каталонії безпосередньо національної гвардії країни, щоб зупинити проведення референдуму про незалежність 1 жовтня.

У суботу, 16 вересня, більше 700 каталонських мерів вийшли надемонстрацію в Барселоні на підтримку референдуму про незалежність цієї автономії від Іспанії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі