Поліція Іспанії влаштувала рейд в відомствах уряду Каталонії - FT

Поділитися
Поліція Іспанії влаштувала рейд в відомствах уряду Каталонії - FT Поліція Іспанії арештувала кількох урядовців Каталонії.
Трьох каталонських чиновників арештували на тлі намірів регіону провести референдум про незалежність.

Поліція Іспанії проведал рейди в кількох урядових інститутах Каталонії, зокрема у місцевому міністерстві економіки, міністерстві закордонних справ і штаб-квартирі уряду автономії у Барселоні.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на каталонських урядовців. Трьох членів каталонського уряду ашерштували. Про це заявила правляча в автономії партія PDeCat. Хосеп Марія Жов серед тих, кого затримала поліція.

Віце-президент Каталонії Оріоль Хункерас сказав в ефірі радіо RAC-1, що центральний уряд Іспанії "атакує всі інститути регіону, а отже і всіх громадян Каталонії". Хорді Санчез, який очолює громадську організацію "Каталонська національна асамблея", закликав людей збиратися на протест перед міністреством економіки автономії у Барселоні.

Голова іспанської "лівої" партії Podemos прокоментував: "Як на мене, це ганьба, що у цієї країни будуть політичні в'язні".

Видання зауважує, що влада Іспанії намагається збільшити тиск на каталонську автономію через намір провести референдум про незалежність, який іспанські суди визнали незаконним. Іспанський уряд пообіцяв, що жодних голосувань не буде.

Раніше в Іспанії вилучили 1,3 млн агітаційних матеріалів на підтримку референдуму в Каталонії. Серед матеріалів було близько 700 тисяч листівок з агітацією на підтримку незалежності Каталонії, 370 тисяч листівок з логотипом каталонського уряду і 138 тисяч плакатів для лівоцентристської партії "Народна єдність" (CUP).

Як повідомлялося, у суботу, 16 вересня, понад 700 каталонських мерів вийшли на демонстрацію в Барселоні на підтримку референдуму про незалежність Каталонії від Іспанії. Раніше генеральний прокурор Іспанії Хосе Мануель Маса дав доручення прокурорам в провінціях провести розслідування проти 712 каталонських мерів, які дозволили використовувати муніципальні об'єкти для проведення голосування на підтримку референдуму.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі