Половина білорусів виступає не за союзницькі, а за партнерські стосунки з Росією - соцопитування

Поділитися
Половина білорусів виступає не за союзницькі, а за партнерські стосунки з Росією - соцопитування За останні 16 років кількість прихильників рівноправного союзу з Росією знизилося на 13,3% © udf.by
Кількість прихильників входження Білорусі до складу РФ в 2019 році становить лише 7,7%.

За даними досліджень 2019 року, майже 50% громадян Білорусі вважають, що їхня країна повинна бути незалежною державою, яке має партнерські стосунки з Росією. Це підтверджують результати досліджень Інституту соціології Національної академії наук Білорусі.

"49,9% громадян країни вважають, що Білорусь повинна бути незалежною державою і будувати свої стосунки з Росією на основі міжнародних договорів (що можна класифікувати як "партнерські відносини")", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що 36,1% респондентів вважають, що дві країни повинні взаємодіяти один з одним за принципом рівноправного союзу із створенням наднаціональних органів керування ("союзницькі стосунки").

Згідно з дослідженнями, кількість прихильників входження Білорусі до складу РФ в 2019 році становить лише 7,7%.

В Інституті соціології також відзначають, що кількість громадян, які виступають за повну незалежність Білорусі, з 2003 року зросла на 14,9%, а прихильників рівноправного союзу з Росією знизилося на 13,3%.

Раніше повідомлялося, що президенти Росії та Білорусі Володимир Путін і Олександр Лукашенко обговорюють деталі переходу на єдині парламент і уряд.

Росія і Білорусь підписали договір про створення Союзної держави у 1999 році. Документ передбачає тісну інтеграцію двох країн у політичній, економічній, військовій, валютної, культурній та інших сферах.

6 вересня прем'єр-міністри Росії і Білорусі Дмитро Медведєв і Сергій Румас погодили деталі програми максимальної економічної інтеграції обох країн, що можна розцінювати як крок до створення конфедерації країн.

Детальніше про можливе поглинання Білорусі Росією читайте в статті Юрія Смілянського "Оманлива "вигода" Союзної держави" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі