Польща створює кризовий штаб з реагування на промову президента РФ

Поділитися
Польща створює кризовий штаб з реагування на промову президента РФ У Польщі побоюються, що Путін знову буде виступати зі звинуваченнями на адресу держави © news.transinfo.by
Президент РФ виступить з промовою на Всесвітньому форумі з питань Голокосту.

Напередодні візиту польського президента Анджея Дуди в Інститут Яд ва-Шем в Єрусалимі, де 23 січня відбудеться Всесвітній форум з Голокосту, в Офісі президента Польщі створюють кризову команду з участю експертів та істориків, які зможуть реагувати на брехню і маніпуляції Володимира Путіна під час єрусалимського форуму. Експерти зможуть оперативно дезавуювати сумнівні заяви російського лідера, йдеться в повідомленні, передає Польське радіо.

Крім лідерів і представників США, Франції, Німеччини та Великобританії на форумі в Єрусалимі також виступить з промовою президент Росії Володимир Путін. Після останньої серії його заяв про Польщу можна очікувати, що його промова стане можливістю для подальших маніпуляцій.

Президент Польщі Анджей Дуда вже заявив, що не буде присутній на форумі в Єрусалимі. Президент обґрунтував це рішення тим, що організатори не передбачили його виступу.

Заступник спікера Сенату Польщі Станіслав Карчевський вважає рішення президента правильним і відповідальним: "Ми б опинилися в дуже поганій ситуації, якщо б пан президент сидів, слухав виступ Путіна і не міг нічого сказати. Безсумнівно, виступ Путіна буде містити брехливі твердження".

Уряд Польщі готує також серію платних публікацій в американських та ізраїльських газетах, які повинні представити польську версію історичних подій.

Як повідомлялося, раніше польський Сенат ухвалив резолюцію, в якій засудив заяви президента РФ і російських чиновників про початок Другої світової війни.

Детальніше про напруженість у відносинах РФ і Польщі читайте в статті Івана Валюшка "Чому Росія напала на Польщу" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі