Польща вивезла з Великої Британї 100 тонн золота

Поділитися
Польща вивезла з Великої Британї 100 тонн золота Золото було перевезено до Польщі на літаках з дотриманням необхідних заходів безпеки © 4ernetki.com
Польща перевезла золоті запаси на суму $ 4,7 млрд, які зберігалися у сховищах Великої Британії.

Національний банк Польщі завершив процедуру переведення з Великої Британії близько 100 тонн золота країни у власні сховища, що становить майже половину запасу країни. Про це повідомив у понеділок журналістам глава Нацбанку Адам Глапинський.

"Ми завершили процедуру переведення нашого золота в країну, - сказав він. - Тепер у нас в резерві стільки золота, скільки в інших промислових і цивілізованих країн". Золото було перевезено до Польщі на літаках з дотриманням необхідних заходів безпеки.

За словами Глапинського, центробанк країни не буде користуватися своїм золотим запасом, розглядаючи його в якості резерву. Вартість перевезеного в республіку золота оцінюється у 18 млрд злотих ($ 4,7 млрд).

У липні Національний банк Польщі поінформував, що запаси золота в 2018-2019 роках зросли на 125,7 тонн до 228,6 тонн. Близько 100 тонн золота Польща має намір продовжувати зберігати у Великобританії, незважаючи на майбутній вихід королівства з Євросоюзу.

Раніше повідомлялося про те, що свої золоті запаси зі США вивезла Туреччина.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі