Помпео спростував інформацію про евакуацію агента ЦРУ з Росії

Поділитися
Помпео спростував інформацію про евакуацію агента ЦРУ з Росії Голова Держдепартаменту назвав матеріал CNN недостовірним © Gage Skidmore / Wikipedia.org
В ЦРУ також називають недостовірною повідомлення CNN про осведомителе в Кремлі.

Державний секретар США Майк Помпео назвав недостовірною інформацію CNN про евакуацію з РФ агента ЦРУ, який працював у Кремлі.

"Я бачив це повідомлення. Повідомлення по суті недостовірне. Воно фактично невірне", - заявив очільник Держдепартаменту на брифінгу у Вашингтоні у вівторок, 10 вересня.

Помпео додав, що в публікації CNN є фактологічні помилки. А публікація подібних матеріалів створює величезні ризики для США.

У ЦРУ також спростували інформацію, викладену в матеріалі CNN.

"Повідомлення CNN про те, що ЦРУ приймає рішення про життя або смерть, засновані на чомусь іншому, крім об'єктивного аналізу, є просто помилковим. Припущення, про те, що необережне поводження президента з найбільш чутливою розвідувальною інформацією, до якої він має доступ кожен день, призвело до передбачуваної операції по висновку агента, є неточним", - заявила речниця ЦРУ Бріттані Браммелл в ефірі CNN.

Нагадаємо, 9 вересня телеканал CNN повідомив про евакуацію з Росії особливо цінного інформатора, який близько 10 років працював у Кремлі. За даними авторів матеріалу, агент не був дуже високопоставленим чиновником, але мав доступ до президента РФ Володимира Путіна і його робочого кабінету. Повідомлення агента регулярно надавалися Бараку Обамі і Дональду Трампу, але його особа була невідома президентам США. Зокрема, інформатор повідомив, що президент РФ Володимир Путін особисто віддав наказ про втручання в президентські вибори в США в 2016 році.

Журналісти стверджують, що ЦРУ була змушена евакуювати агента в 2017 році через побоювання, що Трамп міг випадково розкрити джерело. Приводом для побоювань стала передача президентом США голові МЗС РФ Лаврову інформації про бойовиків "Ісламського держави" в Сирії, яку Сполученим Штатам надала ізраїльська розвідка.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі