Португалія визнала Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу

Поділитися
Португалія визнала Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу Португалія вважає Голодомор геноцидом українського народу
Засудили Голодомор чи визнали його геноцидом вже десятки держав.

Парламент Португалії визнав Голодомор 1932-33 років в Україні геноцидом українського народу, про це повідомив голова Спілки українців Португалії Павло Садоха на своїй сторінці в Facebook.

"Друзі, це приклад, коли громадські і державні зусилля об'єднуються для спільної мети! Дякую послу України в Португалії Інні Огнівець за її зусилля у визнанні Голодомору 32-33 років геноцидом!", - зазначив Садоха.

За його словами, не голосували за дане рішення тільки комуністи.

Все засудили Голодомор чи визнали його геноцидом вже десятки держав. Серед них - Польща, Австралія, Грузія, Естонія, Канада, Угорщина.

Читайте також: Три чверті громадян вважають Голодомор геноцидом українського народу

Нагадаємо, в грудні Верховна Рада звернулася до демократичних держав світу із закликом визнати Голодомор 1932 - 1933 років в Україні злочином геноциду Українського народу. Постанову №3525 підтримали 233 народних депутатів.

За даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", три чверті громадян України (72%) згодні з твердженням, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом українського народу, не погодилися з цим 14%, не визначились – 14%. Серед респондентів, рідна мова яких українська, 83% вважають Голодомор геноцидом, в той час як серед тих, хто вважає рідною російську, – 47%.

Детальніше про Голодомор 1932-1933 років читайте у статті Сергія Махуна "Голодомор 1932-1933: Як "горіла життя" українських селян" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі