Посли Європейського Союзу не погодилися відкласти вихід Великої Британії з ЄС

Поділитися
Посли Європейського Союзу не погодилися відкласти вихід Великої Британії з ЄС © Pixabay
Для того щоб отримати нову відстрочку, Великобританія буде змушена дотримуватися "письмової процедури", щоб не було необхідності збирати позачерговий саміт Євросоюзу.

Посли 27 держав Європейського Союзу на засіданні в Брюсселі не змогли домовитися про тривалості відстрочки Brexit, повідомила прес-секретар Європейської комісії Міна Андрєєва.

Відповідаючи на питання журналістів, Андрєєва повідомила, що зустріч, на якій посли обговорювали відстрочку Brexit, завершилася, проте остаточне рішення буде прийнято в найближчі дні.

"Я можу сказати, що посли 27 країн в принципі погодили відстрочку і продовжать працювати в найближчі дні. Є намір ухвалити це рішення у письмовій процедурі", - сказала вона.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що ЄС може перенести прийняття рішення щодо нової дати Brexit на початок наступного тижня, щоб зрозуміти, чи готовий парламент Великобританії піти на дострокові вибори.

24 жовтня, прем'єр-міністр Великобританії заявив про те, що планує звернутися до парламенту з проханням затвердити дострокові загальнонаціональні вибори, які відбудуться 12 грудня.

Раніше повідомлялося про те, що 23 жовтня Палата громад британського парламенту підтримала новий законопроект щодо Brexit. Посли 27 держав Європейського Союзу на зустрічі в Брюсселі погодилися відкласти вихід Великої Британії з ЄС на три місяці.

Таким чином країна може вийти з ЄС не 31 жовтня, як планувалося раніше, а 31 січня.

Більше про проблеми та ризики Brexit читайте в статті Віктора Константинова для DT.UA "Ендшпіль".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі