Потрібно людей готувати до майбутнього — вчитель-іноватор

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Для того щоб змінити школу і зробити її демократичною, недостатньо змінити тільки вчителів чи учнів, треба змінити суспільство.

Економіка знань призведе до того, що люди, які нині працюють на заводах як машини, урешті-решт втратять свою роботу: їх замінять ті ж машини. Ми маємо готувати людей не до минулого, а до майбутнього.

Про це у інтерв'ю для DT.UA заявив Яків Гехт, засновник мережі демократичних шкіл в Ізраїлі, радник шести міністрів освіти цієї країни. За його словами, багато країн нині говорять, що в них демократія. І системи освіти, які існували й були створені для суспільства недемократичного, тепер адаптуються й існують у демократіях.

"На нашу думку, причина того, що демократія нині застрягла й стоїть на місці, це якраз відсутність демократичної школи, - зауважив Гехт. - Ідея демократичних шкіл полягає в тому, що ми маємо з самого дитинства давати дитині можливість вибору й навчати її того, що очікує її поза школою. І кожна школа, яка хоче, щоб її учні могли впливати на суспільство й були частиною демократичного суспільства, має стати демократичною".

Для того щоб змінити школу і зробити її демократичною, недостатньо змінити тільки вчителів чи учнів, треба змінити суспільство, упевнений експерт.

Детальніше про школу майбутнього читайте в матеріялі Оксани Онищенко "Яків Гехт: "Демократична школа - це відсутній пазл демократичного суспільства"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі