Прем'єр Британії хоче провести дострокові вибори - FT

Поділитися
Прем'єр Британії хоче провести дострокові вибори - FT
До сих пір Боріс Джонсон і його помічники були непохитні в тому, що будь-які вибори можуть відбутися тільки після 31 жовтня, щоб перешкодити лідерові лейбористів Корбіну заблокувати "жорсткий Brexit".

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон скликав екстрене засідання кабінету міністрів на тлі зростаючих розмов про можливі дострокові вибориПротивники Brexit в парламенті готові продовжити термін Brexit на три місяці і планують домогтися цього від уряду Джонсона, пише газета Financial Times і BBC.

Британська газета The Guardian пише, що хоча ніякі плани не були підтверджені, високопоставлені джерела серед противників виходу Британії з ЄС вважають, позачергові вибори можуть пройти до 31 жовтня. На останній день жовтня намічений вихід Британії з ЄС.

Але британський таблоїд The Sun дізнався, що прем'єр-міністр вважає, що йому потрібен новий мандат від виборців, щоб виграти нову угоду від лідерів ЄС.

Прем'єр-міністр може призначити дострокові вибори вже в середу.

Відзначається, що Джонсон сказав союзникам в уряді, що побоюється, що перепони з боку лейбористів і тих консерваторів, які проти виходу з ЄС, можуть зірвати його плани напередодні ключового саміту ЄС, який відбудеться 17 жовтня.

У вівторок британські депутати спробують пов'язати Джонсону руки і заборонити "жорсткий Brexit" новим законом в парламенті, який змушує його шукати інше продовження терміну дії виходу з ЄС, якщо він не укладе угоду з представниками блоку.

Але у парламентаріїв є всього кілька днів в парламенті, перш ніж Джонсон знову призупинить його роботу до середини жовтня.

До сих пір Боріс Джонсон і його помічники були непохитні в тому, що будь-які вибори можуть відбутися тільки після 31 жовтня, щоб перешкодити лідерові Лейбористської партії Джеремі Корбіну заблокувати "жорсткий Brexit".

Нагадаємо, 29 серпня королева Великої Британії Єлизавета II підтримала пропозицію Джонсона і призупинила роботу парламентудо 14 жовтня. Це не дозволить депутатам прийняти законопроєкти, які можуть перешкодити виходу країни з ЄС.

Раніше Джонсон заявив в інтерв'ю телеканалу BBC, що шанси укладення угоди з ЄС щодо Brexit невизначені. Він зазначив, що все залежить від дій ЄС, і вказав на важливість підготовки до виходу з об'єднання без угоди. Британський прем'єр раніше неодноразово заявляв, що Велика Британія в будь-якому випадку залишить ЄС в обумовлені з Брюсселем терміни.

Він знову заявив, що в разі виходу з ЄС без угоди Британія не має наміру виплачувати Євросоюзу 39 млрд фунтів відступних. Ці кошти він пообіцяв скерувати на інші пріоритетні завдання.

Джонсон є одним з найпослідовніших прихильників виходу Британії з ЄС. Уряд Терези Мей він залишив після занадто м'якого, на його думку, проекту угоди з Євросоюзом. Протягом останніх місяців нещадно критикував експрем'єр-міністра Терезу Мей.

Британія залишається членом Євросоюзу до 31 жовтня, але зможе вийти раніше, якщо угоду, вже тричі відкинуту Палатою Громад, все ж таки вдасться ухвалити.

Докладніше про те, чому відставка Мей може стати ключем для виходу з кризи Brexit, читайте в матеріалі Віктора Константинова "Пітьма перед світанком?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі