Прем'єр Британії планує четверте голосування щодо угоди про Brexit

Поділитися
Прем'єр Британії планує четверте голосування щодо угоди про Brexit Раніше депутати втретє відхилили план Мей
Мей після чергового провалу голосування заявила про те, що країні потрібен "альтернативний шлях вперед".

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей планує провести четверте голосування щодо угоди про вихід країни з Європейського союзу. Вона сказала, що Британії необхідний "альтернативний шлях вперед" після чергового провалу голосування.

Представники всіх партій у понеділок під час "показового голосування" обговорять інші шляхи виходу з ситуації, що склалася. Британський уряд досі не зміг заручитися підтримкою 34 депутатів від Консервативної партії, які вважають, що угода все ще залишає країну надто тісно пов'язаною з ЄС, повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на BBC.

Члени британської Палати громад 29 березня проголосували проти угоди про вихід Великої Британії з ЄС. Депутати відхилили план Мей втретє 344 голосами проти 286. На голосування виносили тільки юридично зобов'язуючу частину угоди щодо Brexit: угоду про вихід з Євросоюзу. Другу частину - політичну декларацію щодо майбутніх відносин з ЄС – депутати не розглядали.

Угода щодо Brexit є юридично зобов'язуючим документом, де прописані умови виходу Британії з ЄС. Серед іншого, там є положення про "страховочний план" щодо ірландського кордону. Спочатку, згідно з Лісабонським договором, Brexit мав відбутися 29 березня, але на саміті ЄС 21 березня перенесли дату і тепер Мей необхідно до 12 квітня показати Євросоюзу свій подальший план виходу - в іншому випадку Британія вийде з ЄС без угоди, що ще називають "жорстким Brexit".

Детальніше про процес виходу Великої Британії з Євросоюзу читайте в матеріалі Віктора Константинова "Острів невизначеності" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі