Прем'єра Канади Джастіна Трюдо звинуватили в расизмі через стару фотографію

Поділитися
Прем'єра Канади Джастіна Трюдо звинуватили в расизмі через стару фотографію Трюдо приніс вибачення за провокаційну фотографію © russianweek.ca
На ній майбутній прем'єр, тоді викладач приватної школи - в чорному гримі

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо потрапив у скандал, який його недоброзичливці намагаються представити расистським.

Прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо звинуватив в расизмі лідер опозиційної Нової демократичної партії Канади Джагмит Сінгх. Приводом до цього стала публікація від 18 вересня в американському журналі Time старої фотографії Трюдо з чорним гримом і в тюрбані.

"[Дане фото] - це висміювання когось за те, як він живе", - заявив Сингх, який сам носить тюрбан, в ефірі національного телебачення Сі-бі-сі.

Сінгх зажадав у Трюдо пояснення своєму вчинку і розповісти, що він думає про расизм.

"Расизм реальний, я відчув це на собі, і він [прем'єр-міністр] повинен відповісти на ці питання", - підкреслив він.

Раніше журнал виклав на своїй сторінці в соціальних мережах фотографію прем'єр-міністра 2001 року з закритої вечірки під назвою "Арабська ніч" в канадській приватній школі, де викладав тоді Трюдо. Політик стоїть в оточенні жінок в тюрбані і чорному гримі.

Трюдо вибачився, сказавши, що повинен був розуміти, що це може бути образливим для когось, але тоді не розумів і не міг передбачити нинішнього резонансу. Тепер йому постійно доводиться щось пояснювати, спростовувати і вибачатися.

Втім, слідуючи цим звинуваченням, можна називати расистами і акторів, які грають Отелло.

Між тим, саме в уряді Трюдо присутні люди різних національностей і рас, а політика у ставленні до мігрантів - щадна і доброзичлива.

Деякі видання вважають акцію проти Трюдо спланованою, щоб прибрати його з влади. Раніше в соцмережах поширювалося фейковое відео, на якому нібито президент Бразилії не захотів подати руку Трюдо. Насправді відео було перемонтиоване і в потрібному місці обрізане.

Позиція Трюдо в політичних питаннях не всім подобається. Зокрема, КЯк повідомлялося, лідери Франції, Німеччини, Великобританії, Італії, Канади, Японії і США вважають за доцільне зміцнювати співробітництво з Росією, але питання її повернення в G7 є передчасним. До таких висновків лідери країн-членів G7 прийшли за підсумками обговорення "російського питання" на саміті в Біарріці.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі