Прес-залі Європарламенту присвоять ім'я вбитої на Мальті журналістки

Поділитися
Прес-залі Європарламенту присвоять ім'я вбитої на Мальті журналістки В ЄС вшанують пам'ять загиблої мальтійської журналістки-розслідувача © Deutsche Welle (Русская редакция)
У Страсбурзі приділять особливу увагу стану інститутів правової держави на Мальті і в Польщі.

Під час відкриття пленарної сесії Європейського Парламенту в Страсбурзі в понеділок, 13 листопада, відбудеться церемонія присвоєння парламентській прес-залу імені мальтійської журналістки-розслідувача Дафни Каруани Галісії, убитої у жовтні.

Рішення про вшанування памёятыжурналістки було прийнято на жовтневій сесії Єропарламенту.

"Вона уособлювала все, що є хорошого в цій професії: вона домагалася правди, фактів і відмовлялася дозволити комусь стати на її шляху. Вона не боялася робити все, що було необхідно для виконання її обов'язку", - заявив президент Європарламенту Антонію Таяні, анонсуючи це рішення.

Крім того, в перший день сесії у Європарламенті відбудуться дебати про стан інститутів правової держави на Мальті, так як вбита журналістка займалася антикорупційними розслідуваннями.

У середу, 15 листопада, Європарламент обговорить стан діалогу Євросоюзу з польським урядом про повагу правової держави і проголосує за відповідну резолюцію.

Журналістка Дафна Каруана Галісія у своїх матеріалах критикувала членів уряду країни і викривала правлячу еліту в корупції. Вона загинула 16 жовтня в результаті вибуху автомобіля, поруч з її будинком. За два тижні до трагедії 53-річна жінка зізнавалася читачам у своєму блозі, що отримує погрози.

Правоохоронці повідомили, що її авто було підірвано пластиковою вибухівкою Семтекс, яку часто застосовують при терористичних атаках.

Троє синів журналістки виступили з жорсткою критикою і звинуваченнями на адресу поліції та влади країни, а також вимагають відставки прем'єр-міністра Мальти Джозефа Муската через нездатність забезпечити дотримання основних прав і свобод.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі