Президент Чилі звинуватив поліцію у зловживанні силою під час протестів в країні

Поділитися
Президент Чилі звинуватив поліцію у зловживанні силою під час протестів в країні © Instagram/franko
В результаті протестів загинуло 22 людини і більше двох тисяч поранені. Звинувачення в жорстокому поводженні з боку поліції та порушення прав людини були зареєстровані з самого початку протестів.

У неділю, 17 листопада, президент Чилі Себастьян Піньєра вперше засудив поліцію за зловживання силою у зв'язку з протестами, які вже місяць проходять в країні, повідомляє Yahoo News.

В результаті яких загинули 22 людини і більше двох тисяч осіб поранено.

"Було надмірне застосування сили. Були зловживання і злочини, і права не всіх людей були дотримані", - сказав президент.

Звинувачення в жорстокому поводженні з боку поліції та порушення прав людини були зареєстровані з самого початку протестів, що спонукало ООН направити в країну слідчу групу. Організація з захисту прав людини Amnesty International також відправила в Чилі свою місію.

"Безкарними не залишаться ні ті, хто скоїв акти надзвичайного насильства, ні ті, хто причетний до злочинів і зловживань. Ми будемо діяти в інтересах жертв", - сказав президент, маючи на увазі і протестуючих, і сили безпеки.

Нагадаємо, Держдепартамент США побачив ознаки російського "впливу" на заворушення в Чилі, де протягом двох тижнів тривають протести, викликані соціальною нерівністю і зростанням вартості життя.

25 жовтня на чергову акцію протесту вийшли більше мільйона чоловік. Ця демонстрація стала наймасовішою в історії країни.Під час заворушень було вбито щонайменше 19 осіб. За даними місцевих правозахисників, 585 осіб отримали поранення, ще 2840 були арештовані.

Протести почалися після рішення влади підвищити ціну на проїзд у метро в Сантьяго, столиці Чилі. Це стало останньою краплею.

Докладніше читайте у статті Віктора Каспрука "Чилі: виверження вулкана народного невдоволення" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі