Придбання Україною американських винищувачів надасть їй ряд переваг – генерал ВПС США

Поділитися
Придбання Україною американських винищувачів надасть їй ряд переваг – генерал ВПС США Гарріджиан впевнений, що при купівлі нових літаків увагу насамперед акцентовано на ймовірному спектрі бойових завдань для них © Укрінформ
Джеффрі Гарриджиан пропонує Києву всерйоз замислитися над такою перспективою.

Використання американських бойових літаків дозволяє досягти високої сумісності із силами США і Україні варто врахувати цей фактор при виборі військових літаків для своїх Військово-повітряних сил, заявив 13 вересня на брифінгу в Нью-Йорку генерал-лейтенант ВПС США Джеффрі Гарріджиан, командувач повітряних сил США в Європі, повідомляє "Укрінформ".

"Одна з найбільш важливих сфер нашої роботи у Європі – підвищення операційної сумісності. Звичайно, Повітряні Сили України роблять власний аналіз, визначаючи, які рішення є оптимальними. Безумовно, частиною цього процесу пошуку рішень повинен бути фактор повітряних сил США, з урахуванням можливостей операційної сумісності", – підкреслив генерал.

Гарріджиан впевнений, що при купівлі нових літаків увагу насамперед акцентовано на ймовірному спектрі бойових завдань для них і Україна буде розглядати нову авіацію саме у цих рамках.

"Що дає американський літак? Потенціал для операційної сумісності з США. Дуже легкої сумісності. І коли мова піде про тактичне виконання, це дуже-дуже важливо. Це була б особливо важлива здатність, на яку варто звернути увагу в процесі вибору опцій", – резюмував генерал.

Раніше повідомлялося про те, що Трамп вирішив переглянути виділення Україні 250 млн доларів військової допомоги. Однак 12 вересня низка сенаторів повідомила, що військова допомога для України вже виділена.

Раніше Палата представників Конгресу США затвердила законопроекти про виділення бюджету американським державним структурам, у яких, серед іншого, передбачається виділення в цілому до $ 700 млн допомоги для України в 2020 фінансовому році.

З початку російської агресії в Донбасі Збройні сили України отримали від Сполучених Штатів Америки майже десять тисяч одиниць військової техніки, а американські військові інструктори навчають українських військовослужбовців.

Детальніше про американську військову допомогу Україні читайте в статті Юрія Бутусова "Військова техніка США для України: політичний символізм і цілепокладання" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі