Протести в Грузії: зіткнення у офісів мажоритарних депутатів

Поділитися
Протести в Грузії: зіткнення у офісів мажоритарних депутатів © Tom Holder / Twitter
У ході акції в бюро Талаквадзе було мобілізовано велику кількість поліції. Перешкодити повісити замок на двері офісу також намагалися активісти "Грузинської мрії". Кілька разів ситуація загострювалася.

У п'ятницю, 22 листопада, члени опозиційної партії "Європейська Грузія" і громадянські активісти на знак протесту проти провалу виборчої реформи повісили замок на бюро голови парламенту Грузії Арчіла Талаквадзе в місті Озургеті,повідомляє "Новини-Грузія".

Як наголошується, в ході сьогоднішньої акції у мажоритарного бюро Талаквадзе було мобілізовано велику кількість поліції. Перешкодити повісити замок на двері офісу також намагалися активісти "Грузинської мрії". Кілька разів ситуація загострювалася.

Голови озургетського відділення "Європейської Грузії" Михайла Гоготишвили зіштовхнули зі ступенів мерії, де знаходиться бюро.

"Вони штовхали нас, проганяли, але в кінцевому рахунку офіс Талаквадзе був опечатаний. На будівлю мерії, де знаходиться мажоритарне бюро Талаквадзе, ми наклеїли стікери. У нас було протистояння з активістами "Грузинської мрії". Вони почали ображати нас, проте ми зафіксували, що ми мирні громадяни і протестуємо проти провалу (реформи). Ми сказали, щоб вони не знімали (замок), тому що ми знову повернемося. Скрізь ми нагадаємо їм, що обіцянка має бути виконано, і вибори мають бути проведені за пропорційною системою", - сказав Гоготишвили журналістам.

18 листопада, поліція застосувавши водомети, розігнала акцію протестувальників, які заблокували парламент. Затримано 37 осіб, яких звинувачують в непокорі поліції та хуліганстві. За даними МВС, постраждали четверо протестувальників і двоє співробітників поліції.

Увечері після розгону акція протесту відновилася, але учасники не стали перекривати рух на проспекті Руставелі.

Протести у Грузії почалися 14 листопада, після того як парламент країни провалив виборчу реформу. Протестувальники вимагають відставки уряду, сформованого партією "Грузинська мрія" і проведення дострокових парламентських виборів за пропорційною системою після перезавантаження Центральної виборчої комісії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі