Путін відправиться досліджувати анексований ним Крим – ЗМІ

Поділитися
Путін відправиться досліджувати анексований ним Крим – ЗМІ Путін відправиться в Крим відправиться до кінця серпня
Російський президент вирішив приєднатися до Російського географічного товариства і вирушити в експедицію на півострів до кінця серпня.

Президент Росії Володимир Путін візьме участь в одній з експедицій Російського географічного товариства (РГТ), яка запланована Криму, він відправиться туди до кінця серпня, повідомляє видання "Известия" з посиланням на свої джерела в РГТ.

Путін має намір досліджувати пам'ятки анексованого Криму, серед яких місця, пов'язані з маршрутом Великого шовкового шляху, і античні суду на дні Чорного моря.

"Справді, експедиція за участю Володимира Путіна, про яку йшла мова на засіданні медіаклубу РГТ, відбудеться в Криму за допомогою регіонального відділення нашого суспільства", - повідомило джерело.

"За рішенням вченої ради та виконавчої дирекції, за завданням президента створена "Кримська експедиція", яка покликана за п'ять років провести роботу по прискоренню входження Криму в економічне, політичне і соціальне поле Росії", - додав він.

За словами джерела видання, експедиція працюватиме за соціально-економічним напрямом, повернення півострову колишньої ролі здравниці, створення атласу республіки у політичній, соціальній та інших сферах. Потрібно проводити польові та статистичні роботи за прикладом Арктичної експедиції. "Багато трудомісткої та різноманітної роботи, в тому числі пов'язаної з питаннями шельфу і "Турецьким потоком", - пояснив він.

Раніше видання The National Interest писало, що Україна не зможе повернути Крим з допомогою економічної ізоляції.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров нещодавно припустив, що РФ змогла анексувати Крим через нехтування Україною прав кримських татар. Про це він сказав у коментарі DT.UA. На його думку, сучасна Україна, що вибудовує свій подальший розвиток у повній відповідності й на основі загальноєвропейських цінностей, аж ніяк не зможе надалі ігнорувати право кримськотатарського народу на самовизначення.

Докладніше про проблему Криму читайте в статті Валентини Самар Децентралізація. Кримський розмір у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі